Caramel zeezout kokos ijs

Een van de beste dingen die de zomer te bieden heeft is: ijs! Onze favoriet is caramel zeezout ijs dus delen wij ons geheime (relatief gezonde) recept!

Het recept bevat maar 7 ingrediënten, is glutenvrij én gezoet met natuurlijke zoetstoffen.

Kokosijs
2 blikken kokosmelk
1 vanillestokje
6 eetlepels agave siroop
1 snufje zeezout

Kokosijs bereiden kost tijd. Bedek een schaal met bakpapier en giet daar de kokosmelk in. Laat dit 8 uur in de vriezer staan. Als de kokosmelk uit de vriezer komt is het erg hard. Laat het kokosijs daarom ontdooien. Hierna kun je het ijs in de keukenmachine doen. Voeg de rasp van het vanillestokje en de agavesiroop toe. Laat de keukenmachine het mengwerk doen. Ga door totdat je een glad mengsel hebt, zet dit nog even in de diepvries.

Ook lekker: cocktails met een bol ijs!

Gezouten caramel met dadels
14 dadels (droge dadels moet je eerst 10 minuten laten weken in warm water)
1 snufje zout
Optioneel: warm water om te verdunnen
dadels
Doe de dadels met het zout in de keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel. Voeg warm water toe als dit niet zo soepel gaat. Als het mengels helemaal glad is meng je het in de keukenmachine met het kokosijs. Zet het mengel nog een uurtje in de vriezer en klaar is het kokosijs met zeezout en dadel caramel! Je kunt eventueel ook walnoten toevoegen aan het dadel mengsel!

Volg Enfait ook op Instagram!