Het beste ingrediënt om je keelpijn te verzachten: cacao
Schuif je thee met honing maar aan de kant. Cacao heeft een vele betere werking om je keelpijn te verzachten.
Professor Alyn Morice van de Hull University kwam tot deze ontdekking. Cacao zou een beter . ingrediënt zijn om je keel te verzachten. Gooi de citroen, honing en gember dus maar in de prullenbak en sla de chocoladerepen met bakken in.
Uit onderzoek is gebleken dat een medicijn dat cacao bevat, sneller voor verbetering zorgt dan een medicijn dat dit niet heeft. Het stofje theobromine, dat te vinden is in cacao, helpt verder ook tegen een flinke hoestbui.
Waarom is dit nou effectief? Wanneer je zenuwuiteinden geprikkeld worden, moet je hoesten. Cacao is dik en plakkerig en zorgt voor een laagje in de keel dat de zenuwuiteinden beschermt. Daardoor hoef je minder te hoesten. Vergelijkbaar met honing, alleen werkt dit een stuk beter.
Als je nu denkt. Yes, nu kan ik liters chocolademelk drinken, moet ik je teleurstellen. Chocolademelk heeft dit effect niet. Het sabbelen op een stukje chocolade daarentegen helpt wel!