Hotspot alert | Bardak, voor al je street food cravings

Het Israëlische Songfestival-avontuur was één grote knalfuif voor The Netherlands. Douze points! In aanloop naar dit spektakel had ik zo veel lekkermakende beelden van Tel Aviv voorbij zien komen, dat ik wel snakte naar wat street food op z’n Tel Aviv’s. Wat wil het geval. Het in hartje Mokum gevestigde knappe Bardak heeft precies dát als specialiteit. En zo geschiedde.

Georganiseerde chaos bij Bardak

Aardig vaak heb ik ‘Bardak’ – het broertje van Bar Fisk (ook zo’n leukerd) – in de Amsterdamse wandelgangen voorbij horen komen. Een fijn dakterras? Nee nee. Een knap staaltje gezelligheid op twee tellen afstand van het Marie Heinekenplein. En nu moet ik bekennen dat dit niet mijn favoriete buurtje is om een mega goed vorkje te prikken. Tot nu toe dan. Want Bardak is me een partijtje lekker…en leuk!

Hoewel Tel Aviv hoog op m’n holiday bucketlist staat, heb ik het idee dat Bardak het Tel Aviv-sfeertje met succes heeft weten te CTRL c’en. De plek waar muren het canvas voor street artists vormen, en waar crème de la crème van de horeca in de minst opvallende steegjes is verstopt. Een lekkere georganiseerde bende, bardak. Hebben ze bij Bardak goed weten te vangen. Een kleurenfestijn van heb ik jou daar.

Street food restaurant Bardak Amsterdam Street food restaurant Bardak Amsterdam

Street food-parade

De exotische cuisine van Tel Aviv laat zich kenmerken door street food gemaakt van verse, lokale producten met uitgesproken smaken. In de basis redelijk simpele gerechten die schreeuwen om het beste van het beste qua ingrediënten. Dat hebben we geweten. Het was zo’n avond om je vingers letterlijk en figuurlijk bij af te likken. Paddenstoelen-shawarma (fave van velen), beef kebab, Sfiha (mix van pittige tomaten, feta, pepers en meer). Houd alsjeblieft ruimte over voor de desserts. Zelfs als je niks met die laatste gang hebt. Hier niet de standaard dame blanche of chocoladefondant. Babka (voor de chocofans) en Malabi (soort panacotta) zijn mega gelukte creaties, waar zelfs de niet-toetjesfans lekker voor gemaakt kunnen worden. En nee, geen foto daarvan. Juist leuk om je te laten verrassen.

Street food restaurant Bardak AmsterdamStreet food restaurant Bardak Amsterdam

De Israëlische roots zijn bij elk paradepaardje terug te proeven. En niet alleen in het eten. Ook in de cocktails. Vintage favorieten hebben een flinke, frisse scheut van het nu meegekregen. Van een Chili Cucumber Margarita tot een Cheeky Mezcal of Solero Sour. Ik liet liever de alcohol een avondje aan me voorbij gaan. Mocktails voor mademoiselle. Ginger tree met ginger ale, kaneel, munt en citroen. Je snapt, het bleef er niet bij één. Cocktails en mocktails, niemand heeft iets te mokken bij Bardak. Chin chin!

Voor de veganistas onder ons. Ondanks dat Bardak al aardig wat vega(n) opties een prominente plek op de menukaart heeft gegeven, zetten ze jullie graag extra in het zonnetje tijdens de wekelijkse Vegan Monday. 

De georganiseerde chaos van Bardak heeft zo veel charme. Zo veel gemoedelijkheid. Zo veel lekkers. Zo’n plek om dol op te worden. Sowieso geen eendagsvlieg, maar een waar we nog lange tijd van kunnen genieten. Dag in dag uit. Woensdag t/m zondag zelfs al vanaf je lunch break. En zo kan ik nog wel even doorgaan met deze ode. Gaat dat meemaken!