Hotspot alert: Bar Alt is here to stay

Sommige culinaire newbies in town laten je niet los. Je moét en zou er eens een vorkje gaan prikken. Bar Alt Amsterdam is er zo eentje! Vanaf het eerste moment wisten ze mij te triggeren door hun originele concept: de combinatie van spijs en craft biertjes in het hogere segment. Wie dacht dat kreeft met Oosterschelde zeewier, vintage soja en gember niet te nassen is met bier, heeft het echt goed mis. Ondanks dat ze beter ook een vestiging in Oost kunnen gaan openen, had ik er het halfuurtje fietsen maar wat graag voor over. Ben een nieuwe top 3-favoriet in A’dam rijker!

Bar Alt X Two Chefs Brewing

Waar normaal gesproken in de chiquere fine dining scene wijn-spijscombi’s leading zijn, wilden de drijvende krachten achter Jacobsz wel eens iets anders. In samenwerking met Two Chefs Brewing is het concept van bier-spijs geboren. Want zeg nu zelf, zo’n goudgeel brouwsel kan toch altijd? Direct bij binnenkomst kan je niet om het concept heen: een twintigkoppige tapwand met onder andere limited editions, funky lekkers, en een eyecatcher van een marmeren bar it is.

Bar Alt Amsterdam

Hoewel ik verwachtte ‘alleen’ uit Two Chefs Brewing biertjes te kunnen kiezen, was niets minder waar. De drankenkaart is gevuld met een enorme bups (inter)nationale biertjes. Heb je nou echt niets met biertjes, en wil je het ook geen kans geven? De wijnkeuze is net zo reuze (en passend bij de rechten), dus qua alcoholische consumpties ligt lichte keuzestress op de loer.

Bar Alt: fine dining zonder poespas

Zo af en toe eens een vettige kipsaté inwisselen voor een exclusiever etentje moet kunnen. Liefst dan wel fine dining zonder ongezellige setting en geforceerd gedoe. Bar Alt is daar met een dikke 10+ in geslaagd. Want wat is het er gezellig, wat hangt er een relaxte ambiance, en wat is het personeel oprecht gastvrij en professioneel in één. En om de regen aan complimenten nog iets te vergroten, nog eentje dan. Wat is elk gerecht met biertje perfect gematcht en super lekker! Of je nu zin hebt in een 4-gangendiner of all-out wil gaan met 6- of zelfs 8-gangen, it’s up to you. 

Bar Alt AmsterdamBar Alt Amsterdam

Trouwens no worries dat je na een paar uurtjes tafelen ladderzat de deur uitloopt. Ze schenken namelijk elk biertje uit in een wijnglas. Je krijgt dan net zoveel als dat je wijn zou krijgen, dus dat is goed te doen. Aan het einde van de avond kon ik gelukkig dan ook zonder teveel geslinger en jolig gelal de weg naar het Oosten terugvinden.

Nieuwsgierig naar alle verleidelijke gerechten die mij met een food baby de deur uit lieten gaan? Onder het mom van ‘foto’s zeggen meer dan 1000 woorden’, bij deze een impressie van deze héérlijke datenight. Cheers!
Bar Alt AmsterdamBar Alt AmsterdamBar Alt Amsterdam

Spontaan trek gekregen? Snap ik, anders ik wel!

Bar Alt

Stadionplein 103 (Zuid)
Maandag t/m zaterdag van 15:00 – 24:00 up and running