Heb jij altijd honger? Zo kom je er vanaf

Ben jij een typische overeter? Dan heb je het zwaar gehad tijdens de feestdagen. Chocolaatje bij de koffie (of tien), saucijzenbroodjes tijdens de lunch (ook meer dan een) en dat kerstdiner! Alles is lekker dus jij was niet te stoppen. Gevolg? Een mega opgeblazen vol gevoel na de feestdagen en een paar extra kilo’s.

En als het daar nou eens bij bleef! Eigenlijk ben jij altijd een bodemloze put en daar wil jij korte mette mee maken. Tijd voor verandering!

Verdeel kleine porties over de hele dag
Als je minder wilt eten moet je beginnen met meerdere eetmomenten op een dag inbouwen. Dit lijkt onlogisch maar het werkt als een tierelier. Kleine porties rekken de maag namelijk stukken minder uit en een kleinere maag vraagt om minder inhoud. Als jij drie flinke porties per dag eet, past jouw maag zich aan en wordt deze groter. Kies je voor vijf kleinere porties? Dan gebeurt het tegenover gestelde. De maag went aan minder inhoud en zal daarom krimpen. Dit proces duurt ongeveer 5 weken maar omdat je 5 keer per dag een kleine portie mag eten, is het niet lastig om vol te houden en heb je niet de hele dag door honger.

Kies je voeding bewust
Vijf porties eten wil niet zeggen dat je vijf keer flink op moet scheppen en twee keer een bak chips naar binnen werkt. Kies vijf healthy porties die passen bij jouw levensstijl. Dit is afhankelijk van jouw leeftijd, gewicht en lichaamsinspanning. Ook andere gezondheidsfactoren kunnen jouw dieet beïnvloeden. De een gaat goed op brood terwijl de ander meer behoefte heeft aan zuivel. Voor mij werkt dit het beste:

8.00
Een latte met haverdrink en een kleine portie kokosyoghurt met granola.

10.30
Twee volkoren crackers met geitenkaas.

13.00
Lunch met een flinke salade, maaltijdsoep of drie crackers met geitenkaas en rauwkost.

16.00
Een stukje pure chocolade, een handje noten of een groene appel.

19.00
Een kleine portie volkoren pasta, wraps of rijst met veel groenten en eventueel een beetje vis of zuivel.