8 x een platte buik zonder sporten of dieet

Dag in dag uit probeer jij die bobbel op jouw buik te verhullen. Het valt heus wel mee, dat weet je echt wel maar je voelt je lekkerder met een platte buik. Daarvoor hoef jij jezelf helemaal niet uit te hongeren. Een paar simpele trucs zorgen voor een minder opgeblazen gevoel en een plattere buik.

1. Veel drinken
Water, water en nog eens water. Als je uitdroogt, houdt je lichaam vocht vast en daardoor ben je zwaarder en voel je je ook zo. Drink minimaal acht glazen water of thee per dag.

2. Verbeter je houding
Een rechte rug heeft meteen invloed op de rest van je figuur. Wanneer je de juiste houding hebt, span je je spieren automatisch aan. Dus merk je dat je in elkaar zakt? Verbeter jezelf dan gauw!

3. Neem een paar amandelen
Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van amandelen een positieve invloed heeft op de zone rondom jouw middel. Let wel op dat je geen zoute noten kiest, daardoor houd je juist vocht vast en verschans je niet aan een hele zak noten maar neem maximaal een klein handje.

4. Ontbijt stevig
Begin de dag niet met niks. Veel mensen zijn haastig maar als je je gezond wilt voelen, heb je ontbijt nodig om de spijsvertering op gang te brengen. Kwark is bijvoorbeeld een prima oplossing: snel en lekker. In kwart zitten ook nog eens aardig wat mineralen zoals calcium, kalium en magnesium waardoor je minder snel last hebt van een opgeblazen gevoel.

5. Koffie
Jawel: koffie met cafeïne is een natuurlijke manier om vocht af te drijven. Als je minder vocht vasthoudt, ben je minder opgeblazen. Bovendien stimuleert koffie de stoelgang en zo blijven je darmen in beweging.

6. Probiotica
In je lichaam gebeurt het: in jouw verteringsstelsel wordt voedsel afgebroken. Bacteriën die in de darmen huishouden, helpen daarbij. Soms zijn de bacteriën uit balans of in het ergste geval helemaal afwezig. Prebiotische voeding of een supplement helpt je om deze balans te herstellen.

7. Ga naar het toilet
Hoe gênant ook, poepen is menselijk en als je het de hele dag ophoudt, wordt je buik daar niet beter van. Snap je?

8. Stop met kauwgum start met kauwen
Kauwgum zorg ervoor dat je veel lucht binnenkrijg. Dit wil je juist voorkomen… kauwen zorgt ervoor dat jouw lichaam de voeding in de maag en darmen makkelijker afbreekt. Kauw daarom minstens tien keer voordat je een hap doorslikt.