8 simpele manieren om 100 calorieën te verbranden

De kerst was zwaar. Tenminste: je voelt je zwaar na twee dagen alle remmen los aan tafel. Zes gangen, oliebollen en liters champagne gingen er makkelijk in. Alleen hoe krijg je deze lekkernijen er nu af? Begin met gezonde voeding en deze kleine veranderingen helpen wellicht ook een handje.

1. Koken
Koken is een fysieke bezigheid en mits je je niet vergrijpt aan het eten tijdens de voorbereidingen, verbrand je enkele calorieën door het voorbereiden van de maaltijd.

2. Ga met de trap
Lekker lui de lift instappen is geen goed idee, de trap helpt je aan een gezonder gewicht.

3. Fiets of wandel naar je werk
Mits je niet te ver van huis werkt, doe je er verstandig aan om met de fiets (of zelfs te voet) te gaan. Hoe kom je anders aan je dagelijkse portie beweging?

4. Pak voldoende slaap
Wist je dat je door 2 uur slapen 112 calorieën verbrandt? Zeker wel! En tijdens de winter hebben wij enorme behoefte aan VEEL slaap.

5. Lach
Lachen is enorm goed om wat extra calorieën te verbranden dus omring je met humoristische mensen!

6. Schoonmaken
Lekker het huis kuisen is goed voor de lijn! Terwijl je bezig bent zie je het zichtbaar schoner worden en je lichaam slinkt ook nog eens. Ook goed voor de lijn: verhuizen. Tijdens mijn verhuizing viel ik 5 kilo af van al het sjouwen. Dus ken je iemand die gaat verhuizen? Dan ben jij de helpende hand!

7. Winkelen
Shop till you drop! Omdat je van de ene naar de andere winkel sjokt, verbrand je best wat calorieën. Dus koop die jurk gerust in een maatje kleiner;)

8. Make love
Tijdens een vrijpartij verbrand je flink wat calorieën. Dus trek je lover mee het bed in, dat vindt hij of zij heus geen ramp!

Je bent wat je eet dus naast alle activiteiten die je onderneemt is het belangrijk om minder in je mond te stoppen. Begin januari met veel groenten! Lunch met soep of salade en probeer ’s avonds 70% groenten te eten aangevuld met vis, linzen, quinoa of zoete aardappel.