7 rituelen in de keuken voor als je net wakker bent

De keuken is een plezierige plek om de dag te beginnen. Zorg ervoor dat jouw keuken netjes is, zodat je deze 7 dingen ’s ochtends op je gemak kunt doen.

1. Water met citroen.
Wij begrijpen, jij zit ’s ochtends niet met smacht op een citroen te wachten. Maar voordat je aan de koffie of thee begint is het verstandig om een glas water mét citroen te drinken. Het is goed om jezelf te hydrateren na een lange nacht. Veel water drinken is sowieso verstandig dus begin al vroeg!

2. Ruim de vaat op
Als je geluk hebt is dit de vorige avond al gedaan! Helaas komen de meeste van ons ’s ochtends oog in oog te staan met een berg schone vaat. Alles is helemaal droog dus kan het servies, hop het keukenkastje weer in.
vrouw in de keuken
3. Geef de planten en kruiden water
Groen is de trend, grote kans dat er bij jouw thuis ook een Basilicum plantje staat. Of misschien heb jij wel een hele moestuin in de keuken. Anyways alles wat groen is heeft dorst, dus geef de planten en kruiden water. Ververs ook het water van de snijbloemen.

4. Overdenk de dag
Dit is het moment. Voordat de dag begint heb jij nog heel even tijd voor jezelf (als je niet op het nippertje jouw bed uitkomt tenminste). Bedenk alvast wat je vanavond gaat eten, maak een boodschappenlijstje en eventueel nog andere to do lijstjes. Zo vergeet jij nooit meer iets.

5. Open de gordijnen
Het is heus, veel mensen vergeten dit! Niks is zo ongezellig als thuiskomen in een donker huis.

6. Eet een stukje pure chocolade
Pure (rauwe) chocolade bevat verschillende stofjes waar je energie van krijgt. Het vermindert stress en verbetert je humeur. Wij zeggen: een goed begin van de dag!

Eet ook de ‘catloaf’, een kattenbrood

7. Koffie en ontbijt
Zeg nou zelf, er is niks zo fijn als uitgebreid ontbijten met een tijdschrift of de krant. Voor sommige is dit alleen in het weekend weggelegd, maar doe het, als het even kan, ook door de week. Begin de dag met een moment voor jezelf.

Volg ons ook op Instagram!