7 redenen waarom een massage goed voor je is

Als je lichaam je lief is, doe je er goed aan om regelmatig een massage te boeken. Hippocrates was er al van overtuigd dat een massage goed voor de gezondheid is, en wij kunnen het daar alleen maar mee eens zijn. Mits de masseur een beetje z’n best doet en niet slap staat te kriebelen of juist je hele rug in elkaar beukt.

Want je zult maar net op de verkeerde tafel liggen! Dat had ik ooit, in Thailand. Denk je dat je ontspannen de deur uit loopt, komt het eerder in de buurt van ‘bont en blauw’. Hoe dan ook. In Amsterdam heb ik een stempelkaart bij Het Massagehuys op de Jan Evertsenstraat. In de straat is het een drukte van jewelste, maar daar merk je nada van als je binnen aan een dampende kop thee zit te nippen. En als je op de massagetafel ligt zijn, ben je helemaal van deze wereld. Zó ontspannen en zen kan het zijn.
massagehuis
Het is goed voor je doorbloeding
Masseren stimuleert de doorbloeding, hierdoor kunnen voedingstoffen en zuurstof beter worden aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd.

Het beïnvloed je stemming
Dat heeft alles te maken met de gelukshormonen serotonine en endorfine die tijdens een massage vrijkomen. Deze stofjes zorgen voor een intens gelukkig gevoel. Last van PMS? Een massage helpt ook tegen mood swings!

Mediteren of masseren?
Anyways, beide zetten je gedachten even stil. Tijdens een massage zit je minder in je hoofd en meer in je lijf. Zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en je hebt even geen stress. Het fijne is: mediteren moet je leren en voor een massage hoef je niets te doen!

Je krijgt een betere ademhaling
Tijdens een massage wordt je ademhaling rustig. Je gaat dieper ademhalen, waardoor je meer verse zuurstof binnenkrijgt.

Slaap zacht
Je slaapt beter en soms zelfs dieper na een massage. Het beste tijdstip voor een massage is dus ’s avonds, of zorg er in ieder geval voor dat je erna niks meer moet!

Het versterkt je immuunsysteem
Door een massage worden er meer witte bloedcellen aangemaakt, deze gaan ziektes tegen. Bovendien, hoe minder stress je hebt, hoe sterker je immuunsysteem is! Bye snotneus!

Het is goed voor de huid
Goed kneed en wrijf werk is goed voor je bloedcirculatie waardoor losse huid strakker kan worden. Een flinke – vaak pijnlijke – massage stimuleert de lymfe drainage, waardoor afvalstoffen sneller je lichaam verlaten en zelfs cellulitis minder kan worden!

Lees ook: 20 manieren om je dagelijkse stresslevel te verminderen.