7 dingen die je moet eten als je veel stress hebt

Als je het nog niet in de gaten hebt: er heerst een stress epidemie. Mensen hollen van hot naar her en proberen alle ballen in de lucht te houden als het aankomt op werk en privé. Agenda’s zijn voller dan vol en we weten vaak niet waar we het zoeken moeten van ellende. GODVERDESTRESS! Waar blijft de tijd? Omdat we weinig tijd hebben, raffelen we dingen half af en vergeten we de helft. We hebben spierpijn en last van spanningsbuikpijn. Allemaal bijverschijnselen van een te drukke dag. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen die stress verminderen.

Havermout met bessen en walnoten
Begin de dag met dit stress verlagende ontbijt. Havermout stabiliseert je stemming door de vitamine B en de bessen zorgen voor een gezonde portie vitamine C. Walnoten zitten vol omega 3 wat gezien wordt als een geluk booster.

Bananen met amandelboter
Bananen zitten vol vitamine B6, een goede serotonine booster en amandelen bevatten veel gezonde proteïnen en vetten waardoor de bloedsuiker op peil blijft.

Heet water met citroen
Wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt, start dan met een reinigende kuur. Warm water brengt de spijsvertering op gang en voert afvalstoffen af, citroen zorgt voor een extra detox effect.

Superfood zaden
Altijd handig om bij de hand te hebben: een portie chia, hennep of ander gezond zaad. Deze zijn namelijk hoog in proteïnen en omega 2 vetten. Het zorgt voor energie en focus.

Groenten én KAAS
JA. Kaaaaas. Als je echt een onrustig gevoel hebt, kunnen een paar plakjes rauwmelkse kaas je tot bedaren brengen. Het liefst kaas van graskoeien. Dit omdat je lichaam in zeer stressvolle situatie erg onder spanning staat. Calcium in kaas ontspant de spieren en neemt de spanning weg, om deze calcium goed op te nemen kun je ervoor kiezen om er crudité bij te eten. Groenten hoog in vezels zorgen voor een betere opname van voedingstoffen.

Oesters
Kom maar op met die oestertjes, het is niet alleen een afrodisiacum, maar ze zijn rijk aan antioxidanten en selenium. Bovendien zorgt de portie zinc ervoor dat je je immuunsysteem kalmeert.

Pure chocolade
Geen straf… een blokje pure chocolade helpt je om zonder stress deadlines te behalen of om goed voorbereid een meeting in te gaan. Pure chocolade stimuleert het brein om endorphines aan te maken en het verlaagd de bloeddruk. Je moet wel gaan voor 70% of hoger in cacao anders werkt het niet.