6 x de perfecte wenkbrauwen

En dat wil je. Want je kunt best zonder make-up de deur uit, maar zonder wenkbrauwen? Dan heb je meteen zo’n blote billen gezicht. Het kost niet veel moeite en je ziet er meteen minder ‘kaal’ uit, zelfs als je helemaal geen wenkbrauwen hebt, kun je ze toch krijgen.

1. Epileer zuinig
We know. In de jaren negentig waren dunnen wenkbrauwen in de mode, nu staat een volle bos beter. Menig vrouw probeert nog steeds de destijds weggeplukte haartjes terug te winnen. Ach ze worden niet meer zo vol als toen maar je weet in ieder geval dat je nóóit teveel moet epileren.

2. Werk met een highlighter
Een highlighter breng je aan op het wenkbrauwbot en het zorgt voor een shiny effect. Hierdoor komen je wenkbrauwen nog beter uit.

Lees ook: rainbows zijn dé trend op beauty-gebied.

3. Gebruik de ‘outline’ techniek
Veel visagisten werken op deze manier: gebruik een wenkbrauwpotlood om een streep in het midden van je wenkbrauw te zetten. Veeg deze streep uit met een wenkbrauwborsteltje zodat je de streep niet meer ziet. Op deze manier creëer je de meest natuurlijke wenkbrauwen.

christian faye

4. Een wolkje poeder
Met een wenkbrauwpotlood raak ik iedere ochtend wel een of twee wenkbrauwharen kwijt. Daarom kies ik liever voor wenkbrauwpoeder. Deze heb je van verschillende merken in verschillende kleuren, maar de beste die ik ooit heb gehad is van Christian Faye. Gek genoeg gebruik ik een intens donkerbruine kleur – bijna zwart – omdat deze het beste bij mij past. Zou je niet zeggen aangezien ik best bleek ben en mijn wenkbrauwen best blond, maar ik houd gewoon van donkere en volle wenkbrauwen.

5. Verf je wenkbrauwen
Hiervoor kun je een afspraak maken bij een beauty-salon, maar je kunt net zo makkelijk zelf een tube wenkbrauwverf kopen. Zelf koop ik altijd de verf van Refectocil die je moet mengen met een paar druppels waterstofperoxide. In het begin zijn mijn wenkbrauwen eigenlijk altijd té donker, maar dat duurt maar ’n dag! Ik verf om de drie weken, omdat de kleur dan écht begint te vervagen.

6. Tatoeëer ze
Hebben wij nog niet geprobeerd, maar we zijn nieuwsgierig. Want hoe ideaal zou het zijn als je ze áltijd en overal hebt? Dat bedoelen we.


We did it: een ijsmasker a la Kate Moss.