6 tips om een baaldag dragelijker te maken

Januari is een lange maand. Iedereen heeft zin in het voorjaar maar dat lijkt nog zó ver weg. Voornemens sneuvelen. Je voelt je futloos. Kortom redenen genoeg waarom jij je zo belabberd voelt.

In januari ben je gewoon net iets minder gemotiveerd maar zelfs dan zijn er manieren om het beste uit je dag (of maand) te halen.

1. Lichamelijke activiteiten
Kies voor yoga. Een wandeling of bij slecht weer een work-out in de sportschool. Als je voor dit laatste kiest kun je het beste naar de sportschool wandelen. Buiten zijn geeft energie en het is een boost voor je humeur. Zélfs als het regent! Wapen je met een paraplu en ga de deur uit!

2. Maak een realistisch voornemen
En noem het geen voornemen. Ga gewoon eens écht doen waar je het al maanden over hebt. Als je je aan voornemens kunt houden, geeft dit veel meer voldoening. Wie zegt dat 1 januari het moment is om iets goeds te doen? Het hele jaar door kun je positieve veranderingen doorvoeren.

3. Wees creatief
Creativiteit werkt therapeutisch. Het helpt je om de sleur en negatieve gedachtes te doorbreken en het zet ze om in positiviteit. Of je nu tekent, schildert, haakt of breidt, het maakt niet uit! Het is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

4. Eet gezond
Het is verleidelijk om naar comfort food te grijpen maar daar ga je je heus niet beter door voelen. Chocola en vet voedsel zorgt voor pieken in de bloedsuiker met dips als gevolg. Dit zorgt uiteindelijk voor onrust en weinig energie. Fruit, groenten en goede vetten zoals omega-3 en omega 6 doen het beter voor je gezondheid. Soms is het raadzaam om extra B12 of vitamine D te supplementeren.

5. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht
Januari betekent vaak ook dat je weer aan het werk moet na twee weken vakantie. Het zijn donkere dagen en het is daarom extra moeilijk om uit je bed te komen. Als je thuis komt is het ook alweer donker. Logisch dat je daar treurig van wordt. Neem daarom júíst in de winter af en toe een dagje vrij om een boswandeling te maken. Probeer anders tijdens de lunch naar buiten te gaan.

6. Verander je omgeving
Een andere manier om jouw stemming te verbeteren is door kleine veranderingen in jouw omgeving aan te brengen. Verf je muren in een andere – lichtere – kleur of ruim rommel op waardoor jouw huis rustiger oogt. Een kleurrijk schilderij of een gek beeld helpt ook!