6 redenen waarom je iedere dag munt moet nuttigen

Munt. Lang geleden bestelde een vriendin op het terras een muntthee. Interessant, zo’n grote mok vol groene blaadjes. “Doe mij die ook maar een”, zei ik tegen de allervriendelijkste man die bij ons tafeltje stond. Voor alles een eerste keer, zo ook voor het drinken van verse muntthee. Al ging er een flinke klodder honing in en was ik in shock toen ik opeens bladluizen bespeurde – waarschijnlijk niet goed gewassen! Na die eerste – eigenlijk niks aan de hand – ervaring heb ik het jaren niet besteld, maar als je ouder wordt drink je heus wel weer een keer muntthee. Of twee. Of drie… totdat je iedere dag een flinke mok muntthee drinkt. En dat is hartstikke goed!

Munt bevat namelijk flink wat antioxidanten die vrije radicalen bestrijden, het helpt bij een verkoudheid en andere kwalen. Het is overal te koop en niet duur. Tuurlijk wil je het dan drinken, of ben je nog niet overtuigd?

1. Munt verlicht reisziekte
Voor de pechvogels die spuugmisselijk worden van reizen is munt een prima oplossing. Drink voor je vertrekt een flinke kop muntthee en je misselijk wordt stukken minder. Munt kalmeert de maag.

2. Het helpt bij verkoudheid
Ben jij allergisch, zit jouw hoofd ook helemaal verstopt? Grijp dan eens naar verse munt. Ja, veel medicatie bevat ook munt, maar dat is net effe anders. Al helpt iedere vorm – vers of in medicatie – om weer vrij te ademen omdat het slijm oplost. Je hoeft het niet per se te drinken, je kunt ook boven een stoombadje met daarin munt hangen.

3. Munt voorkomt acne
We schreven er pas al een artikel over: muntthee kan acne voorkomen. Dit komt omdat het vitamine A bevat, wat ervoor zorgt dat het lichaam minder olie produceert waardoor acne getriggerd kan worden. Zoals we al zeiden bevat het ook veel antioxidanten waardoor je huid gezond en stralend blijft.

4. Het helpt de spijsvertering
Munt stimuleert de speekselklieren en dit helpt om de spijsvertering op gang te laten komen.

5. Je verliest gewicht
Tenminste, dat kan. Omdat het goed is voor de spijsvertering zou je als vanzelfsprekend ook zomaar een paar kilo’s kunnen verliezen. Munt verhoogt de stofwisseling.

6. Nooo stress
Munt zorgt ervoor dat jouw lichaam relaxt net als je geest trouwens. In stressvolle situatie komt een kop muntthee dus goed van pas!

Lees ook: deze 11 voedingsmiddelen geven jouw collageen een flinke boost.