5 redenen voor een yoga retraite…

In de yoga wereld is het al duizenden jaren een traditie om jezelf af te zonderen en in ’n andere rustige omgeving tot een hoger bewustzijn te komen. Denk aan de traditionele ashrams in India, centra waar mensen samenkomen om zich gezamenlijk te verdiepen in yoga en meditatie onder begeleiding van een leraar. Ook zijn er stilte weken in kloosters of Vipassana meditatie: zitten, mediteren en stilzijn. Het doel is om onszelf los te koppelen van de wereld om ons heen, weg van alle afleiding. Hierdoor ben je in staat om meer rust in je hoofd en in je lijf te creëren en zo de levenskracht van binnen uit te ervaren. Klinkt goed toch?

Inmiddels hoef je geen maanden of zelfs jaren in een ashram te zitten, er zijn genoeg yogascholen in de buurt, Yogi magazines en zelfs yoga filmpjes die workshops aanbieden waarbij we elk uur van de dag wel op de mat kunnen – als we dat willen. Toch is een Yoga retreat een magisch onderdeel op je yoga pad:

Wat maakt een yoga retraite toch zo krachtig?

1. Wakker worden!
Veel van ons denken én doen dingen op de automatische piloot, wanneer jij niet bewust keuzes maakt, dan bepaalt je brein wat je doet en kies je dus vaak voor de bekende weg. Wil je juist dingen veranderen in je leven, dan is het zaak om eerst je hersenen wakker te schudden door op zoek te gaan naar nieuwe dingen.

2. Van gespannen naar ontspannen
Teveel prikkels uit je omgeving blijven de zintuigen activeren en de hersenen signalen van stress geven; in een rustige omgeving, zonder werk, e-mail, verkeer, afspraken of telefoon kunnen je zintuigen zich ontspannen en staan je hersenen open voor nieuwe dingen; nu kun je rustig iets nieuws leren zonder energieverspillers en ook nog eens genieten van deze inspirerende ervaringen, je komt in een flow.

3. Grote verandering
Om dingen in je leven te veranderen en vaste patronen te doorbreken heb je regelmatig een moment voor jezelf nodig; door een week lang iedere dag van ’s ochtend tot ’s avond nieuwe yoga technieken, meditatie oefeningen en gezonde voeding te ervaren, ontdek je kort maar krachtig wat je hier aan hebt. Hierdoor vinden jouw hersenen het de moeite waard om deze nieuwe patronen eigen te maken, het doel is nu in zicht en daardoor haalbaar geworden.

4. Energieboost
Een week intens yoga en meditatie oefeningen in combinatie met super gezonde voeding en veel buitenlucht, geeft het lichaam een enorme energie boost. Na een paar dagen voelt het lichaam zich lichter, soepeler, fris, fit en komen je gedachten steeds meer tot rust en dat in een paar dagen!

5. Natuurlijke kracht!
Ibiza staat bekend om de magische krachten van het eiland, de zeelucht, de warme zon met de prachtige stranden. In combinatie met de eeuwenoude krachtige yoga oefeningen die zowel fysiek als energetisch het lichaam reinigen en opladen is een retraite op deze plek het fijnste wat je je kunt bedenken. Yoga en meditatie op een magische plek waar je jezelf écht terug kunt trekken, wat wil je nog meer?

Goed nieuws: jij kan mee!

PARC Studio Yoga & Health retreat in Ibiza geeft twee keer 15 % korting voor Enfait lezers op de aankomende Yoga week van 7 – 13 mei. Meld je aan via info@parcstudio.nl en ontvang meer informatie over deze Yoga & Health retreat in Ibiza.

Lees ook: Enfait praat met Regina Potma over Yoga.

harissa villa
villa
villa