5 bizarre dieettrends van vroeger

Afvallen. Iedereen doet op op zijn of haar manier en er daarbij kun je wel een beetje hulp van experts op dieetgebied gebruiken. Die staan te popelen om jou op hun eigen manier van de extra kilo’s af te helpen. Misschien heb je al gelezen dat ik samen met mijn verloofde de nodige kilo’s kwijt raak met behulp van NewFysic. Een hele fijne methode waarbij je normaal kunt blijven eten en toch vet verliest. Het draait allemaal om het vermijden van suiker – waardoor je je ongelofelijk fit gaat voelen! -, minder vet en eten van kleinere porties.

‘Minder eten’ is heus niet moeilijk want als je even doorzet, krimpt je maag vanzelf en vliegen de kilo’s eraf. Het probleem is dat wij Nederlands té veel eten, daar wennen we aan en vervolgens klagen we over de spekjes rondom de middel. Onszelf beperken in wat we allemaal in de mond stoppen, willen we niet. Maar ergens moet je een knop omzetten en er voor gaan. Sinds wij bij NewFysic begeleid worden, zijn we allebei drie kilo kwijt in slechts drie weken. ZIE! Het kan en ook nog eens op een gezonde manier. Want in het boek ‘Afslanken, de trends: op weg naar een gezond en slank lichaam’ van Marianne Baars in samenwerking met trendwatcher Adjiedj Bakas van NewFysic kwam ik 5 bizarre diëten uit het verleden tegen die inmiddels écht niet meer kunnen.

1. Rook je slank
Echt waar. In 1925 bedacht Lucky Strike de leus ‘Reach for a Lucky instead of a sweet‘. Daarmee suggereerde ze dat een sigaret beter zou zijn dan een snoepje. Inmiddels weten we wel beter maar vroeger rookte iedereen als een ketter om kilo’s kwijt te raken.

2. Iets met lintwormen…
Pas op: van deze content kun je lichtelijk onpasselijk worden. In de jaren vijftig bestonden er pillen met een lintworm erin. Deze parasiet peuzelde gezellig mee in jouw maag en ja: daar val je van af.

3. Arsenicum
Even uitleggen: arsenicum is één van de giftigste elementen op aarde. Toen na de negentiende eeuw het schoonheidideaal veranderde, bedachten kwakzalvers dat het goed zou zijn om iedereen op dieet te krijgen. Met behulp van pillen waarin een snufje arsenicum zeker niet ontbrak. Mensen vergiftigden zichzelf massaal en zo werd de wereld een stukje slanker.

4. Fletcherism
Deze methode werd bedacht door de Britse arts Horace Fletcher en voor deze methode was het zaak om jezelf zo lang mogelijk uit te hongeren totdat je écht niet meer kon. Als je dan eindelijk weer mocht eten, moest je hier ellenlang over doen. Kauwen totdat je er bij neervalt…

5. Narcose
De meeste mensen zijn huiverig om onder narcose te gaan maar dat is ook wel eens anders geweest. In de jaren zeventig ontstond het ‘Sleeping Beauty Dieet’ waarbij dikke mensen zich voor een paar dagen onder narcose lieten brengen om zo maar niet te hoeven eten. Als je slaapt heb je ook geen honger en bij het ontwaken waren ze opeens stukken lichter. Ook Elvis Presley vond dit slankheidsslaapje interessant maar of ‘ie het écht heeft gedaan? Dat is nog steeds een raadsel. De kilo’s is hij in ieder geval niet kwijtgeraakt.