4 theetrends die ons land (gaan) veroveren

Time for tea talk! Gezellig kneuterig theeleuten of high tea’en, ik houd d’r op z’n tijd van. En met mij velen. Toch heb ik het idee dat er altijd een ietwat saaiig beeld aan dit van origine Aziatische drankje kleefde. Je leest het goed ‘kleefde’, want dat is passé. Anno 2018 is het imago flink afgestoft. Het gezondheidsbevorderende theetje is zelfs hip and happening. Merken die zich bezighouden met productinnovaties, en zich focussen op millenials zijn verantwoordelijk voor deze tendens. Een veeleisende, media-savvy doelgroep die kleurrijke redenen zoeken om hun Instagram-feeds te kunnen vullen. Het resultaat: 4 ware, tikkeltje hysterische theetrends.  

Cheese tea theetrend 20181. Kaasthee, say cheeeeese 

Wij Dutchies houden van kaas (op mij na dan), maar om het nou te gaan combineren met thee? Het verbaast mij niks dat deze theetrend haar roots in ’s werelds grootste exporteur van thee, China, heeft liggen. Durfals omschrijven het als een verfrissende theemilkshake. Top ‘m af met een extra topping, zoals cacao, Oreo, matcha of net waar je zin in hebt. En vegan: er zijn zelfs vegan cheese teas varianten in de maak. Ik ken nog geen plek in Nederland waar ze het verkopen, maar dat zal vast niet lang meer duren.

2. Drink je gezond met kombucha

Je hebt er waarschijnlijk al wel eens van gehoord of misschien ben je zelfs al fan van dit frisdrankalternatief. De een vindt het fantastisch, de ander kan niet aan de uitgesproken smaak wennen. Gefermenteerde thee met minder suiker, minder calorieën en vol probiotica, laat dat nu perfect in de huidige tijdsgeest van een gezondere lifestyle passen. De komende jaren ga je het alleen maar meer zien in de schappen. En laat de vindingrijke Chinezen (ja ja daar zijn ze weer) nog net iets verder gaan. Het is daar namelijk trendy om kombucha te mixen in alcohol. kombucha tequila, gin kombucha? Shake, shake it baby!

Noon chai theetrend

3. Noon chai verslaat chai latte

Ik moet je bekennen dat ik nog nooit van ‘noon chai’ had gehoord, laat staan het op de drankenkaart ergens in Amsterdam te hebben gespot. Jij wel? Zie het als een soort groene thee van Kashmiri-blaadjes en specifieke kruiden als kruidnagel en kardemom. Een luxueus, fluweel roze Pakistaans drankje dat zelfs een ware Instagramhit blijkt te zijn. Fotogeniek is ie zeker.

4. Milieuvriendelijke theezakjes

Als er een discussie is waar je de laatste tijd niet om heen kan, dan is het wel die rondom het plastic probleem. Om verdrietig van te worden. Nu blijken er ook kleine stukjes plastic in theezakjes te zitten. As we speak is het Engelse voedselconcern Co-op Food bezig met het leggen van de laatste hand aan hun polypropyleen-vrije theezakjes. Mooie ontwikkelingen, en hopelijk meer dan een trend! Speel tot die tijd op safe met losse thee en een thee-ei.

Welke theetrend mag van jou zo snel mogelijk overal in Nederland verkrijgbaar zijn?