3 x slechte voeding voor je huid

Soms verwacht je iets totaal niet! Zo schrok ik behoorlijk toen ik las dat mijn rijstwafels rimpels veroorzaken. Ja… als je een mooie strakke huid wilt behouden zijn er naast erfelijkheid, het vermijden van UV-straling, smeren en niet roken nog een paar dingen die je vooral niet moet eten. Ze zijn slecht voor de aanmaak van collageen of veroorzaken puisten!

1. Melk
“Melk is goed voor elk” klonk het jarenlang in de reclames. Ik ben daar niet van overtuigd… sterker nog: ik krijg eczeem van melk. Dit kan komen door de groeihormonen die ook na pasteurisatie biologisch actief blijven en via het bloed in ons lichaam terecht komen. Afijn. Melk kan dus zorgen voor ontstekingen van de huid, een vette huid of puistjes.

2. Rijstwafels
Rijstwafels worden in grote getale gegeten omdat het goed voor je is. Het is inderdaad goed voor de lijn maar het zorgt wel voor pieken in je bloedsuikerspiegel… zonde want de koolhydraten van rijstwafels worden op dezelfde manier in het lichaam verwerkt als suiker met als eindproduct glucose… zeg maar dag collageen!!!

3. Vormen van suikers
Suiker blijft suiker. Hoe ‘gezond’ een product ook beloofd te zijn, stiekem zit er vaker suiker in dan we denken. En suiker is slecht voor je huid. Suikers breken namelijk collageen en elastine af waardoor de huid soepel en veerkrachtig blijft. Denk je bijvoorbeeld met agavesiroop beter af te zijn? Dan heb je het mis! Er zit namelijk veel fructose in en dit breekt meer collageen af dan normale suiker. De healhty hype rondom de siropen als vervanger voor suiker zou best wel eens de oorzaak van rimpelige huidjes kunnen zijn. Onbijtgranen zijn trouwens ook een bron van suiker! Soms bevat een portie zelfs meer suiker dan snoep. Daar ga je met je dure crèmes…