3 dingen die je vandaag kunt doen

Vroeger was zondag een dag om uit te rusten. Om jezelf op te laden en vooral niet met je werk bezig te zijn. Dit laatste is tegenwoordig stukken lastiger. We hebben te maken met fusion-time, een trend waarin we werk en vrije tijd steeds vaker combineren, maar daarover later meer.

Want heel leuk zo’n trend maar het is beter om soms écht afstand te nemen van werk gerelateerde zaken en een beetje aan te rommelen. Je verdient tijd voor jezelf want je werkt er hard genoeg voor. Daarom doe ik iedere zondag drie dingen voor mezelf.

Muziek luisteren
Wanneer luister je écht naar muziek? Zonder dat je afgeleid bent door andere dingen… gewoon luisteren en je laten meeslepen. Dansen en genieten want: music is good for the soul.

Schilderen
Ik heb niet per se talent maar dat mag de pret niet drukken. Pak de verf erbij, papier en ga gewoon wat krabbelen. Mix kleuren, gebruik verschillende kwasten en experimenteer alsof je weer kind bent. Wie weet tover jij wel een subliem kunstwerk aan de muur, en zo niet dan is dat ook prima. Verlies jezelf in iets creatiefs en wie weet ontdek jij je verborgen talenten!

Uitgebreid badderen
Wanneer neem je nou uitgebreid de tijd om in bad te gaan? Inclusief masker, scrub en dat soort dingen. You need it! En je voelt je helemaal rozig als je fris uit bad stapt. Je trekt je pyjama aan en hoeft het huis niet meer uit… klinkt voor herhaling vatbaar!

Lees ook: grote borsten, kleine borsten, je moet het ermee doen!