Zwanger en een massage? Hier moet je op letten

Altijd zorgen we goed voor ons lichaam. We zien een massage als lichaamsonderhoud, net als een auto die een APK nodig heeft en waarvan de olie ververst moet worden. Er zijn veel studies die aantonen dat regelmatig een massage, grote voordelen heeft voor je welzijn. En dit geldt natuurlijk nog nét ietsje meer wanneer je zwanger bent. Dan wil je jezelf extra pamperen. De combinatie zwanger en een massage boeken is puur genot! Alleen kan dat wel? Hoe zit dat met het masseren van je buik? En waar moet je nog meer op letten.

Het is verwarrend dat de ene masseur je wel in het eerste trimester wil masseren en de ander niet. Als je zwanger bent verandert je lichaam. Je krijgt last van zwangerschapsverschijnselen: vermoeidheid, rugpijn, bekkenpijn en je houdt meer vocht vast. Een massage kan helpen om deze klachten te verminderen en het zorgt voor de nodige ontspanning maar let wel op: niet alle massages zijn goed voor je. Met name als het gaat om het stimuleren van bepaalde drukpunten, moet je voorzichtig zijn. Een massage in het eerste trimester mag wel maar absoluut niet te stevig. Een aantal drukpunten is verbonden met de baarmoeder en deze wil je niet activeren. Vertel de masseur daarom altijd dat je zwanger bent, dan kan hij of zij daar rekening mee houden. Bindweefsel, hotstone en dergelijke massages worden nooit gedaan gedurende het eerste trimester.

Zwangerschapsmassage
Er is een groot verschil tussen een gewone en een zwangerschapsmassage: namelijk als je zwanger bent, heb je op een gegeven moment een buik. Hierdoor kun je niet meer op die flinke buik liggen. Bij een speciale zwangerschapsmassage heeft de masseur vaak een tafel met een gat. Dit zorgt ervoor dat je ultiem kunt ontspannen terwijl zijn of haar handen over jouw lichaam kneden. Dit heeft veel voordelen voor body en mind. Niet alleen kun je even alle spanning loslaten, het versterkt je immuunsysteem, zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, voert afvalstoffen sneller af, geeft verlichting bij spataderen en zorgt voor een betere nachtrust. Wel, een massage dus! Geen overbodige luxe.

Producten vrij van rommel
Tijdens je zwangerschap moet je extra goed opletten wat je op je lijf smeert – en wat juist niet! Want wanneer je zwanger bent ga je je plots nóg meer bekommeren om wat er in producten zit en waar je eigenlijk iedere dag weer mee smeert. Kies dus producten die 100% veilig zijn en check of de masseur dit ook doet of neem anders zelf jouw favoriet mee. Naïf heeft twee heerlijke producten gemaakt van natuurlijke oliën zoals kokosolie en druivenpitolie. De massageolie van Naïf is rustgevend en riekt ook nog eens zalig.

Naif bellyoil

Na de massage kun je je buik nog insmeren met een speciale buikbalsem voor zwangere vrouwen. De buikbalsem van Naïf is op basis van sea butter met jojoba en arganolie voor een zachte huid. Ook fijn: het helpt om striae te voorkomen. Win-win wat ons betreft!

Naif bellybalm

Je koopt de producten van Naïf op de website.