Yoga zen? Niet als je erbij mag vloeken en schreeuwen

Wij stonden al raar te kijken bij onze eerste ‘Ooohhhmmm’, je kent het wel, aan het begin van de yogales. Maar dat is nog niks verbleken bij de nieuwste vorm van yoga: woedeyoga. Daar begint de les met een partij vloeken, tieren, brullen, huilen én een goed glas wijn.

Woedeyoga, ook wel ‘rage yoga’ is in de wereld geroepen door Lindsay Istace. Een yogi en professionele weirdo – zegt ze zelf – die deze vorm van yoga bedacht om over haar liefdesverdriet heen te komen. “Niet met opzet, maar het voelde gewoon goed om thuis op de mat mijn frustraties te uiten nadat mijn lover me verliet. Hoe kon ik op dat moment sereen op een mat zitten? Ik wilde huilen, gillen en schreeuwen. Dus dat deed ik gewoon.”

7 x zo voorkom je gênante momenten tijdens de yoga.

Blijkbaar zijn er meer mensen die daar behoefte aan hebben, want na een Facebook post stroomden de positieve reacties binnen. Het waren er zoveel dat ze besloot om er iets mee te doen: ‘rage yoga’. De Yoga is gebaseerd op Vinyasa maar is iets minder sereen. In plaats van meditatiemuziek luister je naar heavy metal, rock of whatever you like. En een biertje naast de yogamat? Kan! Natuurlijk is deze vorm van yoga niet geschikt voor iedereen, en Lindsay legt de negatieve reacties dan ook naast zich neer. Ze zegt: “Er zijn yogi’s die dit geen echte vorm van yoga vinden, het bier drinken is zelfs not done. Het is oke dat anderen dat vinden, iedereen mag een mening hebben. Verschillende dingen zijn er voor verschillende type mensen, niet iedereen hoeft hetzelfde te doen.”

5 x yogamatten waar jij blij van wordt.

Meer weten? Ga dan naar deze website.