WIN: Sneakers van Steve Madden om mee weg te lopen!

Wandelen? Mag best. Of de zon nu schijnt of niet, naar buiten gaan is gezond. Natuurlijk is het belangrijk om de richtlijnen in acht te nemen en zoveel mogelijk binnen te blijven, maar wandelen is goed voor je gezondheid. Een ommetje per dag doet zelfs meer voor je dan je denkt. Wandel het liefst alleen… of met je partner of huisgenoot. Mijd drukke plekken en houd afstand van elkaar.

Of je nu een kort ommetje maakt tijdens de lunch of een flinke wandelingen van tien kilometer maakt: goed schoeisel is belangrijk. En omdat je wandeling waarschijnlijk het enige moment buiten de deur is, wil je er ook een beetje fatsoenlijk bijlopen. Of je nu in je huispak of in een jurk de straat op gaat deze sportieve sneaker van Steve Madden staat bij elke outfit. Bovendien loop je door de perfecte pasvorm op wolken! Ben jij veel aan het wandelen en toe aan nieuwe patta’s? Wij geven twee paar van deze hagelwitte exemplaren van Steve Madden weg! Mail naar enfait@madpacmedia.com de reden waarom juist jij deze sneakers wilt hebben en vergeet vooral je maat niet! Reageren kan tot woensdag 22 april 2020 en de winnaars krijgen daarna bericht. Daphny en Merel gefeliciteerd!

De voordelen van een wandeling in quarantaine tijd

1. Het stimuleert de spijsvertering
Het beste moment voor een wandeling is na de maaltijd. Hierdoor verbeter je de spijsvertering en er zijn zelfs aanwijzingen dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

2. Afvallen
Dit gezegd: een optimale spijsvertering helpt met afvallen. We zitten veel binnen en wanneer je helemaal niet meer beweegt merk je al gauw dat de kilo’s blijven plakken op je heupen. Logisch want we bouwen meer vet op. Wij wandelen het liefst flinke afstanden maar 45 minuten stevig doorstappen zorgt er ook voor dat je je broeken straks nog past.

3. Het hoofd leegmaken
Weinig contact en veel binnen zitten zorgt voor piekeren. Het is normaal dat we meer piekeren dan normaal gesproken maar blijf niet in een negatieve mindset hangen. Wandelen heeft een bewezen positieve uitwerking op je mentale en emotionele toestand. Want wanneer je loopt komen dopamine en endorfines vrij in de hersenen! Need it! Een leeg hoofd zorgt ook voor ruimte voor nieuwe ideeën. Na de wandeling ben je vaak creatiever dan voor de wandeling.