Wetenschappelijk bewezen: Vitamine K maakt je jonger

We slikken heel wat af om lekker in ons vel te zitten en vitaal te blijven. Alleen ontbreekt de meest belangrijke vitamine waarschijnlijk in jouw kastje: vitamine K2. Wij hadden er in ieder geval nog nooit van gehoord! Vitamine K is niet zo bekend maar het is wetenschappelijk bewezen dat het verjongende eigenschappen heeft.

Dus naast je dagelijkse dosis vitamine C voor een egaal huidje, is vitamine K onmisbaar. Vitamine K is een van de 13 vitamines en kan door het lichaam zelf worden aangemaakt door bacteriën in de darmen. Vitamine K bestaat uit twee componenten: fyloquinone (vitamine K1) en menaquinone (vitamine K2). K1 zit in groene groenten en K2 vinden we vooral in dierlijke producten zoals vis, vlees en eieren en kaas!

En nu het wetenschappelijke bewijs…
Pim Christiaans van Life Unlimited kwam met opmerkelijke feiten naar voren: vitamine K zorgt voor het verjongen van onze bloedvaten. Dit komt omdat de elasticiteit van de bloedvaten toeneemt terwijl er altijd werd gedacht dat dit onmogelijk was. Ook zorgt vitamine K voor de juiste balans in onze kalkhuishouding. Dit is fijn voor je huid want verkalking van bijvoorbeeld elastinevezels door een ontregelde kalkhuishouding zorgt voor huidveroudering.

Vitamine K2
Oké, hoe komen we aan dit wondermiddeltje? We kunnen het via groene groenten binnen krijgen alleen is de kans dat je het op deze manier binnen krijgt summier. Het zijn bacteriën die op deze voeding leven die vitamine K aanmaken maar deze bacteriën overleven jouw koelkast niet. Een supplement is daarom geen slecht idee. Doe dit altijd in overleg met een specialist want als je bijvoorbeeld bloedverdunners slikt, is het al een slecht idee. Bovendien is er nog niet precies bekend hoeveel je moet supplementeren.