Welke zonnebrand is het beste? Natuurlijk, spray of crème?

Smeren, smeren en nog eens smeren. Wij gebruiken zonnebrand het hele jaar omdat er niks zo schadelijk is voor de huid als UV-straling. Wanneer je dus écht goed voor de huid wilt zorgen, voeg je een likje zonnebrandcrème aan je dagelijkse beauty ritueel toe.

27 mei is het de “Dag van de Zonnebrand”. Normaal gesproken worden we in mei al regelmatig gekieteld door de eerste zonnestralen. Dit jaar loopt nét even anders al is smeren het hele jaar door belangrijk.De zonkracht is in Nederland enorm toegenomen. Goed om even stil te staan bij het belang van het beschermen van je huid, met onder meer zonnebrandcrème. Wij leggen uit wat het verschil is tussen een zonnebrandcrème of een zonnebrandspray.

Zonnebrand in spray-vorm is hartstikke handig maar nét iets minder effectief dan smeren met een crème. Dit komt vooral omdat je een crème iets dikker aanbrengt en beter verdeelt. Daarnaast komt een crème minder snel in je ogen of zelf in je mond. Twee dingen die je eigenijk niet wilt. Smeren is voor je gezicht dus het verstandigste. Wat je lichaam betreft, daar kun je er rust op los smeren of sprayen! Ga wel zo grondig mogelijk te werk.

V.SUN
V.SUN is een heerlijk merk dat verkrijgbaar is bij Skins Cosmetics. Het fijne is dat V.SUN zonbescherming combineert met huidverzorging en dat alles op basis van verantwoorde, veganistische en milieuvriendelijke ingredienten. Ook handig aan deze crème: hij wordt snel in de huid opgenomen, is waterbestendig én gaat de vervuiling van koraalriffen in de oceaan tegen. De producten zijn vrij van nanodeeltjes, microplastics, octocrylene en andere ingrediënten die de groei van het koraal negatief beïnvloeden. Uiteraard beschermt V.SUN de huid tegen verbranding van de zon, UV-A, UV-B en infradrood stralen. Vitamine E en Ecotoïne ondersteunen de afweer tegen vrije radicale en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering. Een echte must-have!
V.SUN
Sun Cream Face SPF50 Sensitive, €18 via Skins

PATYKA
De zonnebrandcrème van PATYKA ziet er gezellig zomers uit! De gele tube is een hebbeding op zich en natuurlijk bovenal functioneel. Om de huid effectief te beschermen combineert PATYKA natuurlijke zonnefilters en fotostabiele minerale filters die fungeren als een scherm tegen UVA / UVB-stralen. De combinatie van deze twee minerale filters garandeert een breed spectrum UVA/UVB bescherming. Door het creëren van een fysieke barrière op het huidoppervlak worden de UV-stralen gereflecteerd als een spiegel, in tegenstelling tot chemische filters die doordringen in de opperhuid om ze te absorberen. De zonnebrandcrème voor het gezicht is een complete verzorging en heeft antioxiderende werking waardoor je veroudering van de huid tegengaat. De gezichtscrème is verkrijgbaar in twee factoren: SPF 30 en SPF 50+.

patyka
Patyka, €33 via Skins

Classic Sun Silk Drops SPF 30

De Classic Sun Drops zijn druppels met SPF30 die je beschermen tegen de zon, maar ook tegen het blauwe licht dat uit een telefoon of computerscherm komt. Dat blauwe licht kan namelijk ook zorgen voor huidschade en –veroudering. Laat je huid niet de dupe worden van selfies. Bescherm je teint zowel buiten als binnen met deze biologische 360° Sun Silk Drops. Beschermd van het strand tot aan een zoom meeting.
coola

Coola Suncare, €52 via Skins