Wat is cellulite en kun je er iets tegen doen?

Veel vrouwen – 80 tot 90 procent – hebben last van cellulite, putjes in de huid. Vervelend! Maar het hoort er wel een beetje bij… want in feite is het een normaal verschijnsel. Vrouwen hebben rondom de heupen, buiken, billen en bovenbenen een hogere vetconcentratie dan mannen. Daardoor hebben ze meer vetcellen en de vetcellen die er zitten zijn ook groter.

Dit is waarom citroenwater fantastisch is!

Wat is cellulite?
We weten allemaal hoe cellulite eruit ziet, maar wat is het eigenlijk precies? Er zijn verschillende oorzaken voor cellulite. Ten eerste heeft het te maken met de stevigheid van jouw huid. Een dunnere huid laat eerder onregelmatigheden onder de huid zien. Onder de huid ligt de bindweefsellaag, deze geeft extra steun. Ook de bindweefsellaag kan zich met de jaren verslappen. Als je dan – en dat hebben vrouwen – meer vet onder de huid hebt, wordt dit zichtbaar. Het lokale vet hoopt zich op tussen bindweefselschotten die zich bij vrouwen ook nog eens verticaal onder de huid bevinden. De compartimenten worden vol en puilen stuk voor stuk uit. Wat je dan ziet zijn putjes.

Is er iets aan te doen?
Het probleem zit ‘m in de structuren onder de huid en deze kun je niet met crèmes veranderen. Liposuctie is mogelijk een oplossing, maar geen garantie. De plastisch chirurg zuigt namelijk vetcellen weg, maar dit moet heel nauwkeurig gebeuren. Bovendien heeft ieder lichaam een andere genezingstendens en is het maar de vraag of je niet juist meer onregelmatigheden gaat zien. Zeker in het begin. Het beste is dus jouw cellulite accepteren, je bent zeker niet de enige!

Hoe zat dat nou precies met wijn en afvallen?