Keep it cool: Zo houd jij het tijdens warme nachten lekker koel

Mensenlief, wat hebben wij een uitmuntende zomer zeg (*klop het gelijk af*)! Parksessie hier, bbq daar, ik kan er wel aan wennen. Overdag heb ik niets geen last van de warmte. Maar dan doet de zomerse, zwoele avond z’n intrede met van die klammige nachten…bloody hot! Daar ben ik dus wat minder fan van. En volgens mij jij net zo. Want heel leuk hoor een pootje buiten boord leggen, maar dat helpt dus nul komma niks. Daarom een paar tips hoe je het toch tijdens die onmeunig warme nachten koel kan houden! Sweet dreams gegarandeerd.

#1. Doorluchten maar

Zeker geen rocket science, maar deze tip gaat je serieus helpen je nachtrust te pakken. In de late avond, nacht en vroege ochtend is het het meest koel. Laat op die momenten daarom een fijn fris zomerbriesje door je huis waaien. Als ik net wakker ben, zet ik altijd wat ramen tegen elkaar open. Niet alleen lekker om je huis met een summer breeze te luchten, maar ook nog eens een verkoelend begin van de dag!

#2. It’s showertime

Zo’n tropische dag gaat je niet in de koude kleren zitten. Het zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur opwarmt, en die warmte neem je liever niet mee naar bed. Daarom het advies om een lauwwarme douche als slaapmutsje te pakken. Van een warme douchebeurt krijg je het naderhand alleen maar warmer, van een koude douche schrikt je lichaam, waardoor bloedvaten samentrekken en de warmte zich opstapelt.

#3 Drink je koel betekent geen gewoel

Sommige dranken wil je liever niet drinken…die zorgen er juist voor dat je lichaamstemperatuur verder stijgt. Denk bijvoorbeeld aan suiker-, cafeïnerijke en alcoholische dranken. En laat die laatste variant nu juist met dat mooie weer in overvloed worden geschonken! Als je ’s avonds geen slaapissues wil, doe je er slim aan om vooral veel water te drinken. Hoe verleidelijk ook, drink niet te koud water. Dan geldt namelijk hetzelfde als met de koude douche: je lichaamstemperatuur stijgt…en het kwaad is geschied.

#4 Naakt de sauna te lijf gaan

Hartstikke leuk hoor dat sexy, satijnen pyjamaatje, maar beter niet als het code ‘subtropisch’ is. Op het contactoppervlak van ons lichaam ontstaat namelijk de meeste warmte. Dus gooi uit die poespas, go naked! En wat betreft het bedlinnen: pleaseee, ga niet voor warmte vasthoudende stoffen als satijn, zijde en polyester. No no, van licht katoen word je veel blijer (en koeler)! Kies bijvoorbeeld voor een eco overtrekset van Yumeko, je slaapt heerlijk onder een overtrek van katoen satijn! Tenminste… als je ergens onder slaapt. Maar er zijn genoeg mensen die niet zonder dekens kunnen, het advies dezer dagen luidt: haal je deken uit het overtrek en slaap onder de overtrek! En het liefst een vervaardigd uit natuurlijke materialen want dat is net iets beter als je ligt te zweten.

Beeld Yumeko

Beeld Yumeko

Dekbedovertrek vanaf €99,95 Yumeko

#5 Varkentje wassen

Wist jij dit?! Natte was in je slaapkamer ophangen, blijkt te helpen om je tijdens warme nachten koel te houden. De lucht wordt namelijk vochtiger en koeler. Zet je een ventilator voor je wasrek, dan kan je helemaal je lol op: koude lucht voor een nacht verzekerd.