Wanneer je rommelig bent, zegt dit iets héél positiefs over jou

Ik ben niet rommelig. Sterker nog: ik wordt afgeleid door troepjes en zorg daarom altijd voor een nette omgeving. Mijn vriend daarentegen is wel rommelig. Overal waar hij komt, laat hij her en der dingen slingeren. Vuile was, de vaat en post. Hoe erg ik me hier ook aan irriteer, het zegt in the end iets positiefs over hem.

We weten al dat je succesvoller bent als je geen zin hebt om op te ruimen, nu beweren wetenschappers ook dat rommelige personen over nog meer positieve eigenschappen beschikken. Stel: je garderobe is een totale chaos, de kleding ligt overal en je ziet geen uitweg meer, dan betekent dit dat je creatief en fantasierijk bent. Steek die maar in je zak (bij alle andere troepjes)!

Pingpongballen
Een team van de University of Minnesota deed meerdere experimenten met pingpongballen. Wat? Ja twee teams kregen de opdracht om nieuwe games met bestaande pingpongballen te bedenken. Één team brainstormde in een rommelige omgeving, het andere team in een opgeruimde ruimte. Laat nu juist het team in de rommelige ruimte met de beste ideeën komen. Waar nette mensen misschien wat beschaafder zijn, minder snel grenzen op zoeken, loyaal en betrouwbaar zijn, durven sloddervossen zich vaker te laten gaan, komen ze eerder tot nieuwe inzichten en beschikken ze over een flinke portie creativiteit.

Je hond mee in het vliegtuig? Dat kan!