Interview: voor Jacky Swinkels was het kristalhelder dat ze wilde ondernemen

Jacky Swinkels is een vrouwelijke ondernemer in het juwelenvak. Met haar onuitputtelijke kennis over juwelen heeft ze het high-end juwelenplatform byJacky gelanceerd. Hier vind je de mooiste, gecureerde juwelen die stuk voor stuk op kleine kunstwerkjes lijken. Om het zo ver te schoppen móét je wel gepassioneerd en gedreven zijn. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar haar verhaal.

Jacky is geboren in Brabant in een ondernemersfamilie. Ambities zijn Jacky (33 jaar) met de paplepel ingegoten. Als klein meisje was Jacky al verslingerd aan het stylen en combineren van juwelen. Haar eerste stage deed ze bij het sieradenmerk Buddha to Buddha.

Hongerig naar meer, startte Jacky haar carrière bij GASSAN Singapore. Als juwelenexpert reisde ze de wereld rond. Ze woonde zelfs in Singapore voor haar vak. Zo heeft ze alle verschillende stenen, materialen en juwelentrends ontdekt en zich eigen gemaakt.

Tel daar nog de certificeringen voor Diamond Grader en Gemologist bij op en het is kristalhelder, Jacky is een autoriteit in de diamanten- en juwelen business.”

Hoe heeft jouw ervaring je doen laten besluiten om ondernemer te worden?

“Toen ik 24 jaar was en een tijdje in Singapore had gewoond, wist ik; ondernemen is mijn ding.  Het bouwen van niets naar iets groots, je eigen creativiteit en passie tot leven laten komen en het verschil maken, dat was mijn droom.”

“Ik vond dat de juwelenmarkt wel iets vernieuwends en persoonlijks kon gebruiken. Iets wat mensen elke keer opnieuw verrast. Een beleving van perfectie, een moment van verhalen delen in een unieke setting. Na twaalf jaar ervaring in het juwelenvak was het tijd om mijn eigen onderneming op dit vlak te starten.”

                                 ‘Het creëren van een beleving van perfectie’

Vertel eens meer over het unieke verhaal achter de juwelen

“Toen ik byJacky startte wilde ik iets speciaals uitdragen. De essentie gaat namelijk over het delen van verhalen. Juwelen zijn de dragers. We hebben daarom een filosofie bedacht;
Their story – Your story – Our story. Wij selecteren ( vrouwelijke ) juwelen designers van over de hele wereld die een uniek verhaal hebben en waarvan de juwelen niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar zijn.”

“Het gaat om jouw verhaal, dat staat bij ons centraal. Wij vertalen jouw verhaal, jouw stijl of een bijzonder moment om naar een juweel. Zo wordt de emotie hiervan vereeuwigd in een kostbaar pronkstuk op het lijf. Dit gaat samen met persoonlijke service en het delen van kennis over de juwelen in een bijzondere setting. Wij bouwen aan een byJacky community.”

Welke vrouw hoop je nog eens te mogen behangen met jouw designerjuwelen

“Vrouwen met een eigen signature, een persoonlijkheid. Prinses Maxima is daar een voorbeeld van. Ook Eva Jinek zou ik graag een keer willen adviseren over haar juwelen stijl.”

byJacky ring

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Never a dull moment. Elke dag is anders. Ik ben veel onderweg naar klanten. We werken uiterst
persoonlijk en dat vergt veel liefde en zorg. Naast het contact met klanten ben ik het creatieve brein en bedenk ik samenwerkingen, events en campagnes. Daarnaast ontdek ik de nieuwe merken. Ik vind consistentie en perfecte details erg belangrijk bij het bouwen van een exclusief merk. Dit kan ik natuurlijk niet zonder een geweldig team aan mijn zijde.”

Wat maakt byJacky uniek

“Wat byJacky uniek maakt zijn high-end juwelen, gecombineerd met lifestyle en het delen van de
kennis en details achter de juwelen. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je koopt en door
middel van uitleg en masterclasses, willen we jou op een informele manier de wondere wereld van juwelen laten zien.”

Neem een kijkje op de website van byJacky