Vind jij dat je te weinig verdient? Dit is er aan de hand

Iedereen steekt graag de handen uit de mouwen en werkt omdat het voldoening geeft. Je bent onder de mensen, maakt je nuttig en kunt creatief bezig zijn. Uiteraard zijn dit de belangrijkste pijlers voor arbeidsvreugde, maar toch is geld ook niet onbelangrijk. Er zijn psychologen die beweren dat geld er niet toe doet maar ondertussen moeten ze zelf ook geld verdienen. Niemand op deze wereld werkt voor noppes.

Dat kan ook niet. We wonen in huizen, eten iedere dag en willen zo nu en dan ook iets ondernemen. Yogalessen kosten geld en een mindfulness cursus? Ook. Zelfs mensen die zo minimalistisch mogelijk leven en weinig nodig hebben, geven geld uit. Daarom is je salaris niet geheel onbelangrijk. Hoeveel je verdient hangt af van je opleiding, capaciteiten en motivatie maar er is meer… dingen waar je niet zoveel over te zeggen hebt.

1. Brunettes
Verdienen minder dan blonde vrouwen, dat domme blondje heeft het dus toch niet zo slecht voor mekaar. Het schijnt dat blonde vrouwen zelfs 7% meer verdienen én ze trouwen vaker met een rijke vent. Hoe we dat weten? Nou de Queensland University heeft 13.000 vrouwen ondervraagd en dit kwam eruit.

2. Kleine mensen
Verdienen per centimeter 310 dollar per jaar minder. Een centimeter is dus geld waard suggereert de universiteit van Princeton. Waarschijnlijk komt dit omdat lange mensen slimmer blijken…

3. Linkshandige
Worden in de praktijk gezien als onhandigen. We kunnen natuurlijk niet alle linkshandige over een kam scheren maar Havardonderzoeker Joshua Good heeft het onderzocht en zegt dat de verschillen in het brein van een links- of rechtshandige kunnen wijzen op gedragsstoornissen en leerproblemen (bij de linkshandige dan).

4. Sociale drinkers
Verdienen meer dan mensen die helemaal niet drinken… Je zou denken dat je door alcohol niet slimmer wordt en dat klopt ook: bij zware drinkers krimpt het volume van de hersenen. Toch zijn drinkers socialer en bouwen ze sneller een netwerk op waardoor carrièrekansen zich eerder voordoen.

5. Overgewicht
Vooral vrouwen met overgewicht moeten het met minder salaris doen, bij mannen valt het verschil relatief mee. Hoe dit komt? Helaas worden dikke mensen nog steeds beoordeeld op hun uiterlijk en minder aantrekkelijk gevonden dan mensen met een normaal BMI.

Lees ook: Artisjokken, ui en prei zorgen voor minder stress en een goede nachtrust.