Vijf helende voordelen van sneeuw

Sneeuw! Zoveel als er vandaag valt, hebben we in jaren niet gezien. De wereld is in een nacht wit geworden en dat ziet er wonderschoon uit. Magisch. Niet alleen is de sneeuw een lust voor het oog, sneeuw heeft nog een aantal fijne voordelen.

Sneeuw verlicht pijn

Kou is een rememie tegen pijn en zwelling en dit hoeft niet altijd in de vorm van een kompres te zijn. Heling vindt ook plaats in de vorm van een koude omgeving. In koude temperaturen, wordt het level van noradrenaline in het bloed geboost. Noradrenaline is een in het lichaam voorkomende neurotransmitter en een hormoon met een sterk opwekkende werking.

Sneeuw is een boost voor je energie

Voel jij ook zo’n dringende behoefte om naar buiten te rennen en te rollen in de sneeuw? Dat is normaal. Van blootstelling aan koude temperaturen is bewezen dat het de energielevels boost. Zelfs als je maar even buiten bent. Dus pak je goed in en ga vandaag even naar buiten, dat geeft je een flinke boost die zelfs beter is dan koffie!

Sneeuw zorgt voor plezier en family time

Wat is er nu leuker dan met je loved ones buiten spelen? Door een flink pak sneeuw heb je zin om er met je familie op uit te gaan. Om de witte wereld te ontdekken. Met of zonder slee, het geeft een hoop lol! En een goed humeur is altijd gezond.

Je slaapt beter

Na een dag in de sneeuw, is niks lekkerder dan vroeg je bed in te duiken. De meeste mensen hebben zo’n acht uur per nacht slaap nodig maar komen daar vaak niet aan. Behalve wanneer het sneeuwt, dan duiken de meeste mensen toch nét iets eerder onder de lakens.

Sneeuw heeft een reinigende werking

Dat sneeuw een reinigende werking heeft geldt op verschillende vlakken. Zo kun je je tapijt in de sneeuw leggen en voilà, het is weer schoon. Daarnaast zorgt sneeuw in de winter voor een vruchtbaardere grond in de lente.  Het vormt een isolatielaag voor de bodem en op planten, waardoor ze minder snel afkoelen bij vorst. Daardoor treedt minder snel schade op aan wortels en bovengrondse delen.