Ken jij de valkuilen van het thuiswerken?

Veel mensen vinden het niet prettig om de hele week op kantoor te moeten werken. Je moet daar namelijk altijd meedraaien in een vast regime en dat terwijl je voor je werk niet eens echt op kantoor hoeft te zijn. Door corona is het thuiswerken populair geworden en werkgevers hebben ook moeten inzien dat werknemers thuis ook heel goed in staat zijn om hun werk te doen. Dat mensen hun werk thuis kunnen doen, wil echter niet zeggen dat zij dit ook op de meest effectieve manier doen.

Vandaar dat wij graag een aantal handige weetjes op rij willen zetten om te zorgen dat het thuiswerken effectiever wordt. Met een paar kleine veranderingen kun je namelijk heel veel meer uit je dag halen. Zo hoef je minder tijd aan je werk te besteden en hou je aan het eind van de dag meer tijd over voor jezelf. Wie kan daar iets op tegen hebben?

Leer je tijd goed in te plannen

Als je op kantoor werkt, heb je toegezegd dat je daar een bepaald aantal uur per week moet zitten. Dat is eigenlijk een gekke afspraak want je wordt beoordeeld op je werk. Bij het thuiswerken valt deze urennorm weg en kun je je richten op de uitvoering van je taak. Hoe sneller je dit doet, hoe meer je ook per uur verdient en hoe meer tijd je overhoudt voor dingen die echt leuk zijn.

Van groot belang is dat je je tijd dan goed kunt inplannen. Vind jij dit lastig, dan kun je een cursus thuiswerken gaan volgen. Tijdens deze cursus leer je heel goed overzicht te krijgen over je werkzaamheden waardoor je ook veel beter ziet hoeveel tijd je nodig hebt om je taken af te krijgen.

Krijg grip op je dag

Mensen die veel thuiswerken, merken vaak dat het lastig is om structuur aan te brengen in je dag. Omdat er niemand is die tegen hen zegt dat zij moeten gaan werken, is de neiging soms groot om de werkzaamheden uit te stellen. Volg je een timemanagement cursus, dan leer je hoe je structuur in je dag kunt aanbrengen.

Een goede structuur zorgt dat je lekker door kunt werken zonder dat je jezelf volledig uitput. Je moet namelijk de volgende dag ook weer kunnen werken. Doseren is daarom belangrijk. Stel daarom realistische doelen en hou ook goed bij wat je gedaan hebt. Op die manier moet het lukken om een productieve dag te draaien, plezier aan je werk te beleven en je baas tevreden te houden.

Tot slot nog enkele tips voor thuiswerken

Wanneer je thuis gaat werken, is het belangrijk dat je je kunt focussen. Dat kun je doen door te zorgen dat je geen afleiding hebt. Leg daarom je telefoon weg en zet je mail ook op stil. Zit jij veel op je socials? Je kunt er voor kiezen om deze te blokkeren zodat je gericht aan je taak kunt gaan werken. Je zult merken dat dit veel rust geeft.