Tips om de beste girlboss ooit te worden

Wanneer jij een badass girlboss wil worden, zul je toch moeten voldoen aan een paar belangrijke eisen. Zoals een dosis passie voor wat je doet, communicatieve vaardigheden en een bepaalde transparantie. Maar dat zijn lang niet de belangrijkste. Positiviteit is ook belangrijk. Hierbij een paar simpele tips zodat jij meer positiviteit kunt uitdragen als leider.

1. Focus op sterke punten
Het is belangrijk om tijdens gesprekken met je teamleden te focussen op hun sterkte kanten in plaats van hun zwakheden. Zo kun je een gesprek makkelijker laten verlopen maar door op hun sterke kanten te focussen worden je teamleden ook een stuk productiever.  Door te focussen op de sterke kanten zal er een positievere sfeer ontstaan binnen je team.

2. Vier je overwinningen
Omdat we altijd druk zijn, staan we vaak niet stil bij de mijlpalen in ons leven. Toch is het extra belangrijk om overwinningen te vieren. Daarnaast siert het je als girlboss ook om bepaalde belangrijke medewerkers eens in de zoveel tijd in het zonnetje te zetten. Het is ook verstandig om soms even een pauze te nemen tussen alle drukte door om je werknemers te laten zien dat je ze waardeert. Dit zal een grote impact hebben op hoe je gezien wordt als leider. Dankbaarheid heeft een positief effect op je team!

3. Kom met oplossingen
Als leider is het aan jou om alles te kunnen overzien. Soms zijn er natuurlijk wel wat problemen op het werk. Op deze momenten is het als leider goed om niet alleen maar de focus te leggen op wat er mis gaat, maar om met oplossingen te komen. Je team zal dan sneller actief mee gaan denken en niet ontmoedigd raken.