Té strakke kleding maakt dik

Het is heerlijk als jij maatje 36 past, maar wees wel eerlijk tegen jezelf. Soms is maatje 36 voorgoed verleden tijd en ben je beter af met een maat meer. Stop daarom met struggelen en jezelf steeds weer in té strakke kleding hijsen.

Oncomfortabel
Ten eerste geloven wij niet dat té strakke kleding lekker zit. Als jij op bed moet gaan liggen om jouw spijkerbroek dicht te krijgen, heb je grote kans dat je hier later op de dag last van krijgt. Je voelt je de hele dag gevangen in jouw spijkerbroek en na het eten moet de knoop echt even los. Strakke kleding laat ook sporen na, striemen in jouw huid zijn het bewijs van té strakke kleding.

strakke kleding
Foto: Justin Bartels

Muffin top
Ook zonder sporten kun jij je muffin top laten slinken. Bijna iedereen heeft er een: de vervelende rol over broek of panty. Niet zo gek dat, wanneer jij kleding draagt die in de huid snijdt, deze automatisch jouw muffin top benadrukt. Er zijn allemaal manieren om de muffin top te verdoezelen, bijvoorbeeld met een maat meer.

Je voelt je onzeker
Als jij per se een kleine maat wilt dragen heb je kans dat jij je de hele dag ongemakkelijk voelt. Er is een constante druk van de kleding op je lichaam en daardoor ben je er veel meer mee bezig. Wanneer je een té strakke jurk draagt ben je bijvoorbeeld constant gefocust op het inhouden van die buik. Je voelt je beter in kleding die fijn zit en daardoor straal je meer zelfvertrouwen uit. Dat is pas aantrekkingskracht!

Te strakke kleding maakt dus niet echt dikker, maar optisch kan het een ongewenst resultaat geven. Daarbij voel je je gewoon fijner in kleding die goed zit en ben je minder met jouw lichaam bezig.

Lees ook: 8 manieren om in shape te komen zonder sportschool!