Skins Cosmetics flikt het weer: nieuwe merken, nieuwe beauties

Sinterklaas is er vroeg bij dit jaar. En nee, dan hinten we niet op de pepernoten, taai taai’s en ander snoepgoed dat al weken in de supermarkt ligt. Wat wel? Het Skins Cosmetics-persevent wat weer een feestdag van jewelste was vol newness uit alle windstreken voor huid, haar en home. Beauties die we blind aan je aanbevelen en deze herfst zo maar eens hun entree bij je thuis kunnen maken. Kom d’r in!

Hair heroes van Larry King Haircare

Als je haar maar goed zit, en daar is precies niks aan gelogen. Feit is dat onze lokken niet altijd doen wat wij willen, want pluis, droog, futloos. Vaak zijn ze nog een tikje weerbarstiger net na de (zomer)vakantie. Weet je waar al je haren op je hoofd bij zweren? Larry King Haircare! Koning van een naam, keizer in stijlvolle ‘ben je net bij de kapper geweest?’-coupes.

Sinds z’n 17e gaat de wereldberoemde kapper en hairstylist Larry (met een A-list aan celebrities) met de schaar in z’n ene hand en föhn in de andere door het leven. Met zijn collectie stylingproducten heb je dagelijks een touch of hairdresser bij de hand. Voor elk haartype (man en vrouw), makkelijk in gebruik en verslavend goed. Van mousse voor volume tot olie voor wat TLC voor de hoofdhuid – altijd even effectief, innovatief, duurzaam en voor een vriendelijk prijsje. Onze ontdekking? De Flyaway with me kit.

Neem hier een kijkje voor het volledige Larry King-assortiment

Droomproducten van BYNACHT

Dat een goede nachtrust key is voor je humeur en productiviteit, weet je. Maar wist je ook dat huidvernieuwing en regeneratie vooral tijdens de nachtelijke uurtjes plaatsvinden, en dat je slaap daar een positieve invloed op heeft? Toen founder Jessica Hoyer dit ontdekte tijdens haar zoektocht naar goede skincare voor haar onregelmatige, slapeloze leven bedacht ze BYNACHT®, een droom die uitkwam en de glow in d’r gezicht terugbracht.

Het resultaat is een collectie aan huidverzorgingsformules met slaapbevorderende, aromatherapeutische balsems en oliën. Producten die je niet alleen maar op je gezicht smeert, maar (sommigen) ook op je polsen en andere ‘pulspunten’. Waar wij onze zinnen op hebben gezet? PERFECT NACHT Sleeping Balm voor ’s nachts en het Hypercharged Glass Skin Serum voor ’s ochtends. ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft het meest uitgeruste huidje van ’t land?’

Neem hier een kijkje voor het volledige BYNACHT-assortiment

Dr. Vranjes Firenze wil je d’r thuis bij hebben

Wie al langer bij Skins Cosmetics over de (digitale) vloer komt, kent ze zeer zeker: Dr. Vranjes Firenze. Het prachtige label weet als geen ander Italiaanse schoonheid in de meest levendige huisparfums én knappe flacons te verpakken. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën. Alleen vanwege de looks zal je ze al in huis halen. Of Dr. Vranjes een verzinsel of echt mens is? Dat laatste. Hij is apotheker, chemicus en cosmetoloog uit Florence. Veertig jaar geleden gestart, nog altijd even verrassend én vertrouwd. Ter viering van dit jubileum lanceert het merk Leather Oud: een mix van Toscaans leer en kostbaar oud uit het Midden-Oosten. Werelds!

Neem hier een kijkje voor het volledigeDr. Vranjes Firenze-assortiment

SKINS x LEIF bundelen de krachten in handverzorging

Vrienden van ver (niet te verwarren met verre vrienden), dat zijn Skins’ Philip Hillige en Jonnie Vigar van het Australische verzorgingsmerk Leif al sinds 2022, want 16.632 km van elkaar verwijderd. Dus wat doe je als je die vriendschap wilt vieren? Juist! Dan verrijk je het hand uhh… landschap met twee aromatische beauties voor de handen. Verbinding met focus op schoonheid van de meest uitzonderlijke ingrediënten met een krachtige werking staan centraal.

Hillige, co-founder van Skins Cosmetics: “Bij Australische ingrediënten denk je vaak direct aan sandelhout, maar er is zoveel meer te ontdekken op dit continent. In deze collab wilde ik juist focussen op de zintuigelijke beleving: voelen, ruiken en zien. Een experience die je ook ervaart in onze boutiques. In Kangaroo Paw komt dat allemaal samen. De vormgeving van de flacons zijn een weerspiegeling van onze gedeelde passie voor the beauty of things”

SKINS x LEIF is sinds 1 oktober jl. exclusief verkrijgbaar bij Skins Cosmetics, zowel in boutiques als online via skins.nl

Pure schoonheid met high-end Huygens

Biologisch en effectiviteit kunnen niet samen, zeg je? Dan ken je Huygens nog niet! Vernoemd naar Constantijn Huygens die in de 17e eeuw een boek schreef dat het begin zou markeren van de botanische wetenschap in la France. Geïnspireerd door de kracht van planten is het skincare label – of zoals ze zelf liever terecht zeggen ‘French Beauty Apothecary’ – in 2013 door de heren Daan Sins (NL’er) en Sébastien Guerra opgezet.

Stuk voor stuk biologische, scientifically-proven producten van hoge kwaliteit die oog voor mens en planeet hebben, en dat alles voor een kleine prijs. Voor elk huidtype, voor dag en nacht, voor vrouw en man. Hadden we al laten vallen dat elk product bovendien vegan, dierproefvrij is en duurzaam wordt verpakt? Bij deze! Als je ons zoekt: we testen o.a. het serum Le Concentré Hyaluronique en Lash & Brow Conditioner.

Neem hier een kijkje voor het volledige Huygens-assortiment


Joy of missing out met hima jomo

Eerlijk is eerlijk: we hebben een zwak met hoofdletter ‘Z’ voor merken die lekker dichtbij de basics wat betreft innerlijk en uiterlijk blijven, dichtbij de natuur. In die categorie floreert het Franse parfumhuis hima jomo. De Chinees-Italiaanse founder Vittoria Liu (woont en werkt in Parijs) bruist van de liefde voor Moeder Aarde en voor… de Himalaya. Geïnspireerd door dit natuurwonder dat bruist van de diversiteit aan flora en fauna, is ze haar eigen parfums gaan samenstellen. Vandaar het deel ‘hima’ in de merknaam. En ‘jomo’? Dat betekent ‘heilige moeder’ in het Tibetaans én het staat voor joy of missing out. Laat je uitnodigen om dichtbij jezelf te blijven en in het nu te leven met de collecties ‘Treasures‘ en ‘Seasons’ vol botanische ingrediënten en Oosterse rituelen.

Neem hier een kijkje voor het volledige hima jomo-assortiment

NARS heeft dé musthave voor oneffenheden

Als ze willen, zou team NARS na zoveel bewezen successen sinds 1994 op hun lauweren kunnen rusten, want naam en faam hebben ze allang gemaakt. Maar ohh wat zijn we in ons hum dat het innovatieve high-fashion cosmeticamerk dat vooral niet doet en blijft verrassen. AMEN. Goed, make-up dus. Pardon, make-up meets skincare, want dat is waar ze bij NARS aan doen.

Een stralende look begint bij de basis en hoe kun je dat beter doen dan met de Light Reflecting™ Eye Brightener. Zeg maar een superrijke, opbouwbare crème inclusief anti-aging voordelen of, zoals founder François Nars zegt: “A little light around the eye area makes you whole face look so alive.” Omdat-ie in vijf verschillende tonen beschikbaar is, zit er altijd de juiste kleur voor jou tussen. Kun jij met een klein beetje hulp altijd fris en fruitig de deur uit.

Neem hier een kijkje voor het volledige NARS-assortiment bij Skins Cosmetics