Skin icing: je wordt er slanker en strakker van

Skin icing, je hebt er misschien nog nooit van gehoord. Toch maakt deze manier om de huid te verstrakken en slanker te worden, intrede in beautyland. Hoe dat zit?

In Nederland was de methode om met ijs oneffenheden weg te krijgen en afvalstoffen af te voeren nog niet zo populair. Elders in de wereld werd ijs al wel vaker toegepast om de kwaliteit van de huid te verbeteren.

De bloedcirculatie stimuleren

Een van de dingen die skin icing zo effectief maakt, is het stimuleren van de bloedcirculatie. De poriën sluiten, de bloedvaten trekken samen en er wordt zuurstofrijk bloed naar de koude plekken gestuurd. Dit zorgt niet alleen voor een mooie gloed, maar ook afvalstoffen worden effectiever afgevoerd

Vetverbranding

Daarnaast stimuleert ijs de vetverbranding. Ieder mens heeft twee soorten vetweefsels: wit en bruin vet. Het witte vet dient als opslag voor vetten en dat zijn uiteindelijk de vetophopingen waardoor je bijvoorbeeld een vetrol krijgt. Veel wit vet is ongezond en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Bruin vet houdt de lichaamstemperatuur op peil. Zodra je in aanraking komt met extreme kou, maakt het lichaam bruin vet aan waardoor wit vet sneller verbrandt. Daarom word je slanker als je je lichaam regelmatig blootstelt aan vrieskou.

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat slanke mensen meer bruin dan wit vet hebben. Wit vet zorgt immers voor een laagje isolatie waardoor je het warmer hebt, en minder bruin vet nodig hebt. Dus hoe meer wit vet je hebt, hoe minder bruin vet je krijgt en het is juist bruin vet dat de vetverbranding stimuleert en glucose verbrandt.

Zo activeer je bruin vet

  1. Natuurlijk door icing. We schrijven er in dit artikel uitgebreid over en ijstherapie is een mooie manier om bruin vet te activeren en afvalstoffen af te voeren.
  2. Koud douchen helpt ook.
  3. Een ijsbad! I know, het is extreem en je hoeft het niet dagelijks te doen. Maar het is wel goed voor je gezondheid!
  4. Kleed je minder warm. Klinkt simpel maar het helpt wel.
  5. Slaap voldoende, door het slaaphormoon melatonine wordt de productie van bruin vetweefsel gestimuleerd.

ijsroller

Deze ijsroller koop je hier.

Aan de slag met een ijsroller

De ijsroller helpt je op specifieke gebieden aan te pakken. Denk aan je buik of bovenbenen. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar doordat ik ben begonnen met effectieve bindweefsel massages, kwam ik hier mee in aanraking. Mijn massagetherapeut eindigt de sessie namelijk altijd met een ijsblok. Niet fijn, maar het werkt.
Ze adviseerde mij om thuis ook met een ijsroller aan de slag te gaan. Dit doe je dagelijks na het douchen. Met de ijskoude ijsroller masseer je de probleemgebieden, daarna droog je je af. In het begin voelt het écht niet lekker. Even doorbijten dus. Ook vertelde ze aan mij dat het niet geschikt is voor mensen met een couperose gevoelige huid omdat vaatjes eerder springen door de kou.
Verder is het een gevalletje baat het niet dan schaadt het niet. Daarom pak ik nu dagelijks braaf mijn blok ijs uit de vriezer voor een strakke buik!