Selfcare is de nieuwe healthcare: 3 tips hoe extra lief te zijn voor je huid

Sinds deze maand mogen we er met z’n allen weer meer op uit! Van met je snoet op het terras tot voorzichtig aan een eerste citytrip (in eigen land) uitstippelen. Ook al lijkt het tij langzaamaan te keren, toch is het virus nog in ons land gesetteld. Dat betekent nog steeds handen wassen, een mondkapje dragen, en de welbekende social distancing. Wat extra verzorging. Extra hulp. Dat kan je huid zo nu en dan goed gebruiken. Helemaal als je naar deze lente kijkt die qua zonuren record na record verbreekt. We hebben 3 duurzame verzorgingsmerken gevraagd naar hun selfcare tips. 

#DOESLIEF

Meer dan ooit zijn we ons bewust van onze gezondheid en die van onze geliefden. Corona doet dan ook ‘gekke’ dingen met een mens. We zijn massaal de sportschoenen gaan aantrekken, proberen net iets meer te letten op wat we eten, en aan die genoeg uren slaap komen we ook regelmatig. We bewapenen ons als een malle tegen COVID-19. Er is zelfs een tendens gaande die stelt dat selfcare de nieuwe healthcare is, oftewel: je geeft ieder aspect van je leven extra aandacht om weer in balans te komen en vitaal te worden – of te blijven. En voor die balans zit het ‘m niet alleen in de zzz-uren of genoeg vitamines. Neen. Ook je huid verdient wat extra tender, love, care. Hoe je in deze tijd extra lief voor jezelf en je huid kan zijn? We vroegen het aan een drietal powervrouwen die de masterminds achter prachtige 100% groene verzorgingsmerken zijn.

Selfcare Colour&Spice

TIP #1: Dagelijks ritueel voor huid, lichaam en geest

Volgens Natascha Koningsveld, founder van Colour&Spice kan je al een ultiem selfcare-moment creëren door je badkamer een mini-metamorfose te geven. Waarom? Om je dagelijkse beauty routine om te zetten naar een helend, meditatief me, myself and I-moment, is het wel zo fijn om de plek waar je je dag begint en afsluit extra charmant te maken. En dat zit ‘m al in het opruimen. Weg met al die chemische ongein. Geef je badkamer een groene touch-up. Een vergroening die je ook heel letterlijk kan nemen volgens Natascha door verse bloemen neer te zetten. Het gaat er volgens haar om dat al je zintuigen worden geprikkeld. Dat ze even kunnen genieten. Van kaarslicht tot etherische olie, van zijdezachte handdoeken tot 100% natuurlijke huidverzorging. Bouw je eigen dagelijkse ritueel waarbij je huid, lichaam en geest in balans komen.

‘Schoonheid op alle niveaus ontspant en voedt je ziel. Ik begin in deze tijd de dag met de holistische, 100% natuurlijke Beauty Mantra Lotion en spray tussendoor regelmatig mijn gezicht, omdat de werking van de wierook in deze lotion niet alleen je huid tot rust brengt maar ook een ontspannende werking heeft op je gedachten.’ 

Selfcare Squalan

TIP #2: Wassen en verwennen

Handen wassen. Je hebt het waarschijnlijk nog nooit eerder zo vaak op een dag gedaan, tenzij je wat smetvrezerig bent aangelegd, dan haal je je hygiënische hart juist nu extra op. Onze huid heeft in deze coronatijden flink wat te voortduren. Maar ook onze planeet. Wist je namelijk dat het gros van de cosmeticaproducten die in je badkamer pronken – dus ook je vriendelijk gekleurde zeep – niet vies is van chemische ingrediënten. Ingrediënten die je huid eerder uitdrogen dan verzorgen. Hoe lekker ze ook ruiken, er zit een luchtje aan. Volgens Leslie van der Meijden en Monique Hugen van Squalan zit selfcare ‘m in deze bizarre tijd al in de kleine dingen; je handen.

‘Niet alleen de alcohol en zeep drogen de handen uit tijdens het vele wassen, maar juist ook de hoeveelheid aan extra onnodige ingrediënten. Omdat de Squalan-producten geen irriterende stoffen bevatten en bovendien 100% natuurlijk, parfum- en allergeenvrij zijn, is het een weldaad voor iedereen die momenteel droge handen heeft. Onze Squalan Body en Pure Travel comes to the rescue.’ Hallo extra voeding, bescherming en hydratatie!’

 Selfcare Loveli

TIP #3: Okselfris 

Deze periode is er een waarbij bij velen van ons het stresslevel zo nu en dan een aardige negatieve boost krijgt. Om het nog niet te hebben over alle extra (werk)balletjes die we hoog hebben te houden. Je oksels kunnen hierdoor zo maar eens naar stress-zweet gaan ruiken. Nu zou je denken, hup deo erop en klaar. Maar die deodoranten uit de supermarkt of drogist zijn soms niet zo onschuldig als ze lijken. Vaak zitten ze bomvol aluminium, parabenen, siliconen…Enfin, je snapt, niet heel goed voor je gezondheid, huid en moeder natuur. Vandaar dat Linda Bot van het 100% duurzame Loveli als selfcare-tip heeft:

‘De stress en spanningen kunnen soms hoog oplopen nu we bovengemiddeld vaak thuis zijn. Werk en privé lopen als een mengelmoes door elkaar heen. Dan kan het maar zo zijn dat je ineens naar stress-zweet ruikt. Super irritant en het laatste wat je er dan bij wil hebben om je ook nog druk over te maken. Herken je dit? Probeer dan eens de gezonde deo van Loveli waar zinkoxide aan is toegevoegd. Dat is hét wapen tegen stress- en emotie-zweet.’

Binnenkort komen we met een vervolg op dit selfcare, het nieuwe healthcare-artikel.