Seks na plastische chirurgie

Iedereen die over een cosmetische ingreep nadenkt heeft vragen. Veel vragen. De plastisch chirurg weet hier wel raad mee. Zo kan de plastisch chirurg vragen zoals: “Zie ik er straks net zo uit als Barbie?” met een duidelijke ‘nee’ beantwoorden. En: “Wanneer mag ik weer naar de yoga?” is pas na 4 tot 6 weken aan de orde. Er is één vraag die plastisch chirurgen minder vaak horen, en dat is “Wanneer mag ik weer seks hebben?”

5 dingen – naast seks -die écht een orgasme veroorzaken!

Geen seks? Geen probleem!
Is seks dan niet belangrijk? Ik bedoel als je niet binnen een week na de operatie aan het werk kan, zijn de poppen aan het dansen. Een week geen seks is een minder groot probleem. Zelfs twee weken schijnt niet te deren. Mensen hebben blijkbaar een andere agenda dan vroeger, want toen was het van groot belang om te weten wanneer je weer van bil mocht gaan. Nu is het belangrijker om jezelf zo snel mogelijk richting de sportschool te manoeuvreren.

Hebben vrouwen écht behoefte aan roze viagra?

Haast is zelden goed
Ook werk heeft hoge prioriteit. Mensen laten zich het liefst in de lunchpauze behandelen, dan kunnen ze snel weer aan de slag. Maar ze vergeten dat de herstelperiode na iedere ingreep van groot belang is. Deze heeft namelijk een grote invloed op het eindresultaat. Dus vanwaar die haast? Vooral na een grote ingreep zoals een borstvergroting, buikwandcorrectie of hals-facelift moet je rust nemen. Want wanneer je je bloeddruk verhoogt met teveel activiteit is de kans op zwelling en bloedingen groter.

We want it all
Toch zijn dit complicaties die plastisch chirurgen regelmatig zien. Want zes weken niet sporten? Hell no! Dan vliegen de kilo’s eraan. En wie net een mommy makeover heeft ondergaan heeft vast en zeker ook een kleine thuis rondlopen. Het leven gaat door, kinderen worden getild en moeders kunnen weer terug naar de dokter omdat ze last hebben. We vragen veel van onszelf, alles om te voldoen aan een ideaalbeeld.

Alles is anders
Dit ideaalbeeld is anders dan vroeger. Toen kregen plastisch chirurgen regelmatig de vraag: “Mijn man wil weten wanneer we weer seks kunnen hebben?” Hoe komt dit? Mannen én vrouwen willen er aantrekkelijk uitzien, sexy zijn. We zijn constant op zoek naar bevestiging. Maar deze bevestiging vinden we niet alleen in de slaapkamer. Je seksuele identiteit wordt tegenwoordig veel vaker gevormd door hoe andere mensen over jou denken. Wie kijken er allemaal naar mij? Zit ik strak in mijn vel? Vinden ze me aantrekkelijk? Het draait nu veel meer om het individu dan vroeger. De druk om te presteren is hoog, in de sportschool, op het werk, maar niet in bed. Want dat laatste, dat weet toch niemand.

Hoe zit het dan met seks na plastische chirurgie?
Dat hangt van de ingreep af. Bij een grote ingreep doe je er verstandig aan om je 6 weken koest te houden. Het is ook niet fijn om na een borstvergroting of schaamlipcorrectie lekker los te gaan. Het kan zelfs ernstige complicaties veroorzaken. Bij een kleine ingreep ben je eerder genezen. Doe het in alle gevallen wel even rustig aan!