Scheren zonder bultjes? Zo doe je dat

Er zijn verschillende manieren om van ongewenst haar af te komen en scheren is daar verreweg de meest makkelijke van. Je hoeft er geen afspraak voor te maken en een dikke portomonnee is eveneens niet nodig. Stel dat je opeens beslist om toch au naturel door het leven te gaan, dan is je haar zo weer terug. Ouderwets scheren is daarom nog steeds een van de meest voorkomende selfcare rituelen. Al kleven er ook nadelen aan en dan bedoelen we die in de vorm van jeuk, bultjes of zelfs sneetjes. Wil jij scheren zonder bultjes? Lees dan verder.

Je oksels, benen of bikinilijn scheren hoort bij de dagelijkse- of wekelijkse routine van veel vrouwen. De een hoeft er maar een keer in de week aan te geloven terwijl de ander dagelijks haar scheermes pakt. Óf en hoe vaak je jouw lichaamshaar wil verwijderen, is compleet aan jou. Het is geen noodzaak en juist daarom wil je niet dat je vervelende kwaaltjes na het scheren ervaart.

Flamingo voor een gladde huid
Scheren zonder bultjes, jeuk of sneetjes begint bij het gebruik van de juiste tools. Wanneer je de goedkoopste wegwerpmesjes kiest of een scheermes te lang gebruikt, is het logisch dat er irritaties optreden.Hoe meer mesjes jouw scheermes heeft, hoe beter het is voor de huid. Flamingo is een ontharingsmerk voor vrouwen, door vrouwen. De missie van het merk? Van scheren weer een positieve ervaring maken, een me-time moment. Als jij je wilt scheren, voorzien ze je van knappe scheermesjes die precies doen wat er van ze verwacht wordt. De scheermessen zijn ontworpen voor rondingen van vrouwen en voorzien van een ergomisch handvat waardoor je je scheerwerk goed kunt uitvoeren.

Warm water
Behalve de juiste tools, is warm water belangrijk voor een glad resultaat. Door het warme water, wordt het makkelijker om haartjes te verwijderen en vermindert de kans op bultjes. Scheer jezelf bijvoorbeeld in bad of was eerst je haren onder de douchte voordat je aan de slag gaat. Dan is je huid al lekker opgewarmt! Het helpt ook als de huid vochtig is. Veel scheermesjes hebben net als die van Flamingo een vochtinbrengende strip.

Flamingo

Scheerschuim
Scheerschuim zorgt ervoor dat het oppervlak van de huid gladder wordt. Een gladde huid zorgt voor een soepelere scheerbeurt. Als het even kan, ga dan voor een scheerschuim met hydraterende ingrediënten waardoor de huid vochtig blijft.

Scheer één kant op
Nog een onmisbare tip: scheer met je haarrichting mee. Tegen de haarrichting inscheren zorgt gegarandeerd voor meer irritatie. Hard duwen is onnodig! Daardoor vergroot je de kans op sneetjes en het heeft heus geen effect.

Maak je scheermes schoon
Het wordt nogal eens vergeten: je scheermes reinigen na een scheerbeurt. Toch is het erg belangrijk om een scheermes goed te reinigen na een scheerbeurt. Dit kan met water maar zo nu en dan ook met alcohol. Dit laatste zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich op te hopen en vervolgens jouw huid te gaan irriteren.

Na het scheren
Last van een droge huid? Bultjes? Jeuk? Dan is het zinvol om te onderzoeken welke hydraterende crème ervoor bij jou voor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Een droge huid voelt namelijk eerder geirriteerd aan. Welk product je ook kiest, ga altijd voor een middel zonder alcohol. Alcohol droogt de huid uit en dat willen we júíst voorkomen.