Palo Santo: wat is het en hoe gebruik je het?

Palo Santo is niet meer of minder dan: heilig hout. Dit hout is afkomstig van de ‘Bursera Graveolens’, een knoestige boom. De krachtige aromatische houtsoort komt vooral voor in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden waar de inheemse bevolking het beschouwt als een heilige houtsoort.

In diverse culturen wordt het hout van deze boom eeuwenlang op traditionele manier gebruikt bij ceremonies, rituelen en religieuze activiteiten. Zo gebruiken de Inca’s Palo Santo om slechte geesten te verdrijven en energievelden te reinigen. Niet alleen tijdens rituelen kan heilig hout voordelig werken, ook jij kan er baat bij hebben.

Brand Palo Santo
Steek een stokje aan en ervaar zelf de warme, zoete, zachte geur met een stemmingsbevorderende werking. De rustgevende geur zorgt voor een fijne en rustgevende sfeer in huis. Daarnaast heeft het een positieve werking bij depressieve gevoelens of onrust, de geur stimuleert positieve gevoelens en het werkt ontspannend. Het schijnt dat de geur zelfs fysieke kwalen zoals reuma, hoofdpijn en verkoudheid kan verlichten.

Onmisbaar bij Yoga of meditatie
Juist omdat de geur een ontspannende werking heeft, is het perfect om een yoga of meditatie sessie te begeleiden. Je voelt je rustiger en de ruimte waarin je je begeeft wordt gezuiverd. Thuis kun je het gebruiken om je huis te ontdoen van negatieve energie. Dit betekent dat er weer ruimte komt voor positieve vibes.

Palo santo als thee
Ja. Je kunt heilig hout ook drinken. Om een verse kop Palo Santo thee te maken moet je een stukje hout in heet water dompelen. De thee stimuleert het imuunsysteem en versnelt het herstellen van ziekte.

Je kunt het ‘heilig hout’ hier kopen.

Lees ook: 3 manieren om ‘Dadirri’ te ervaren in de natuur.