Op blote voeten lopen is goed dus trekken we massaal onze schoenen uit

De laatste tijd zie ik het steeds vaker: mensen op blote voeten in de stad. Tuurlijk. Thuis loop ik ook regelmatig op blote voeten. Zo ook op het strand of op het gras. Maar in de stad? Dat zie je mij niet doen. Ik vind het vies en loop liever op schoenen. Ook dat is fijn: mooie schoenen aan je voeten. Waar koop je ze anders voor? Anyway, op blote voeten lopen is populair en goed om te aarden.

Dat laatste geloof ik graag. Toch laat ik mijn schoenen niet thuis… al zijn er steeds meer mensen die dat wel doen. Deze mensen kun je heus niet over een kam scheren want het zijn niet allemaal hippies. Nee. Pas zag ik nog een sjiek dametje op haar petieterige voetjes door de stad pararderen. Met designertas en al. Zo kan het dus ook.

Aarden
Wie blootvoets door het leven gaat, maakt intens contact met de aarde. Hierdoor raak je de elektromagnetische straling die je dagelijks opzuigt makkelijker kwijt. We zijn de hele dag omringt door telefoons, computers en andere apparaten. Wanneer je op blote voeten loopt kan je lichaam zich beter van de elektrische lading ontdoen en zich ook weer opladen met elektronen die de aarde geeft. Barefoots door het leven gaan herstelt de magnetische balans.

Lees ook: stinkende sneakers? Met dit trucje is de stank zo verdwenen!

Je slaapt beter en bent energieker
Omdat je lichaam zich van de elektrische lading kan ontdoen en je voeten zich zonder schoenen beter kunnen ontspannen, slaap je beter. Daarnaast ervaar je stukken minder stress. Het is goed voor je immuunsysteem en je voelt je energieker. Wanneer je op schoenen loopt verslappen je spieren, door op blote voeten te lopen worden ze weer sterker. Het is zelfs aangetoond dat lopen op blote voeten je lichaam sterker maakt en ook je evenwicht verbetert. Dat je opeens stukken rechter loopt is mooi meegenomen. Net als de vieze geurtjes die opeens verdwijnen! Die krijg je van schoenen waarin je voeten niet kunnen luchten.

Mijn tere voetjes gaan de straat nog steeds niet op. Niet zonder schoen. Wel trek ik thuis meteen m’n schoenen uit. Altijd al gedaan, zelfs in de winter. Vroeger riep mijn moeder altijd “trek iets aan je voeten, het is te koud!” Nu denk ik: zie je. Ik had toch gelijk… op blote voeten lopen is goed!

Lees ook: Ben jij een pitta type? Vurig en gepassioneerd!