Nooit meer een slechte adem met dit DIY mondwater

Niets is fijner dan een frisse adem. Zeker na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, is het extra fijn om je mond op te frissen met iets wat veel mint bevat. Gelukkig zijn er allerlei soorten kauwgom en mint-achtige snoepjes om jou van je slechte adem af te helpen. Nadeel is wel dat je er meestal een stuk of drie moet gebruiken, wil je de slechte adem enigszins bestrijden. Niet bepaal ideaal.

Lees ook: Een fris staaltje wetenschap: zo voorkom je een slechte adem

Daarnaast houden we bij Enfait ervan om te weten wat er allemaal ín onze beauty producten zit. Ook houden we van producten die multi-inzetbaar zijn en vinden we het prettig dat we onze beauty producten altijd en overal bij ons kunnen dragen. Omdat je nooit weet hoe de dag loopt en wat er – letterlijk – op je bordje terecht kan komen, hebben we op de redactie allemaal standaard een flesje van dit DIY mondwater in onze tassen zitten. Een mix van munt, kruidnagel en kaneel doet een slechte adem verdwijnen als sneeuw voor de zon. Kaneel bevat kaneelaldehyde. Kaneelaldehyde vermindert de hoeveelheid bacteriën in speeksel. Daarnaast bestrijdt kruidnagel de stinkende geur. Voeg er – voor de smaak – wat essentiële muntolie aan toe en je hebt mondwater wat je altijd en overal kunt gebruiken.

Men neme
240 ml water
1 theelepel kruidnagels
1 theelepel gemalen kaneel
3 druppels essentiële muntolie
Een fles
Een klein spray flesje

En dan
Breng het water aan de kook en voeg de kruidnagel, kaneel en essentiële olie toe. Laat het geheel twee minuten koken en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat de kruiden tien minuten in het water trekken en zeef vervolgens het mengsel – tweemaal – met een zeef. Giet het mengsel in de fles en het kleine spray flesje en klaar is Kees! Zo makkelijk kan het zijn.

Lees ook: Natuurlijke oplossingen voor witte tanden