Ga een nieuwe uitdaging aan!

Het jaar is nog maar net begonnen. Je weet het zeker: dit jaar wordt jouw jaar. Het is tijd voor nieuwe avonturen, nieuwe mensen en een nieuwe uitdaging. Je hebt echter zo veel interesses en er staan genoeg dingen op jouw bucketlist. Staat een opleiding volgen zoals de hogere hotelschool ook op jouw lijstje? Dan is dit hét jaar om daaraan te beginnen!

Waarom terug naar school?

Het idee klinkt geweldig, maar altijd denk je weer even terug aan vroeger toen je nog erg jong was. Af en toe kwam je niet opdagen bij de colleges, puur omdat je geen zin had of de nacht ervoor tot laat hebt zitten feesten. Soms liep je de kantjes ervan af, maar toch is het je gelukt om de diploma te halen waar je zo lang op zat te wachten.

Je hebt er eigenlijk niet zo veel zin in om opnieuw enorm te gaan zwoegen. Echter, toch kan het heel nuttig zijn om weer terug te gaan naar school. Het zal tevens heel anders voor je zijn. Nu ben je volwassen, waardoor je een stuk serieuzer bent en betere keuzes zal maken. Daarnaast zal je een beter beeld hebben bij hetgeen wat je met de studie wilt gaan doen. Wellicht heb je vroeger gewoon een studie uitgekozen, puur omdat je iets moest kiezen en je niet echt wist wat je wilde gaan doen in de toekomst met het papiertje.

Geen tijd? Echt wel!

Je denkt nu waarschijnlijk bij jezelf: ik kan echt niet opnieuw van maandag tot en met vrijdag bezig zijn met school. Je moet immers fulltime werken om een maandelijks inkomen te hebben. Daarnaast heb je wellicht kinderen waar je voor moet zorgen en natuurlijk wil je ook tijd met ze spenderen. Gelukkig hoef je niet fulltime naar school om een opleiding te behalen. Het is namelijk ook mogelijk om parttime een opleiding te volgen. Deze opleiding vindt doordeweeks vaak tijdens de avonduren plaats en op zaterdag en/of zondag.

Je hoeft er dan niet bang voor te zijn dat je na jouw opleiding te weinig kennis hebt. Je krijgt namelijk alsnog de kennis die je nodig hebt. Het kan alleen zo zijn dat er dan iets minder diep op de onderwerpen wordt ingegaan. De overheid steunt jouw dappere keuze om weer naar school te gaan door verschillende initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan het STAP-budget. Hiermee kun je maximaal € 1.000,- krijgen. Kijk op de site van de overheid voor de voorwaarden.

Tijd om een studie te kiezen! Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om hotel management te studeren? Kijk voor het gehele aanbod op de site van NHL Stenden!