Natuurlijke beautyproducten pluk je zelf uit de tuin

Natuurlijke beautyproducten zijn volop in de winkels verkrijgbaar. Ze hydrateren, reinigen en geven je een gladde strakke huid. Het zijn de ingrediënten zoals groene thee, kamille, rozen en salie die deze schoonheid beloftes waarmaken. Je kunt natuurlijk snel een potje kopen maar met wat geduld kun je je eigen beautyproducten planten. Dan weet je zeker dat jouw voorraad 100% natuurlijk is.
salie kruid
Salie
Met salie kun je jouw haren goed verzorgen. Het werkt tegen vetten haren, stimuleert de haargroei en wanneer je het vaak gebruikt zullen jouw haren donkerder worden. Het is geen grijsdekking en het verschil is minimaal, maar toch! Trek de salie in heet water (zoals je thee zet) en gebruik deze vervolgens als haarmist.

Deze 3 boosdoeners in cosmetica kun je maar beter vermijden!

Groene thee
Je zou denken dat groene thee hier niet groeit, dat doet het dus wel. Handig want het zit vol antioxidanten en werkt antibacterieel. Het herstelt schade aan de huid door veroudering of omgevingsfactoren. Drink de thee of meng de thee door een balsem, crème of olie.
kamille Kamille
Kamille is een verzachtend kruid. Het helpt tegen een droge geïrriteerde huid. Je kunt kamille trekken in heet water en dit kruidenwater vervolgens toevoegen aan jouw dagelijkse balsem, crème of olie. In tegenstelling tot salie, kun je met kamille jouw haar een tint lichter krijgen. Gebruik de kamillethee als haarmist.

Rozen
Een mix van rozenbladeren in water is een perfecte moisturizer. Het is geschikt voor alle huidtypes maar vooral voor de rijpe en gevoelige huid. Kook de rozenbladeren en voilà! Weer een beautyproduct uit de tuin.

Lavendel
We kennen lavendel natuurlijk van de fijne geur maar wist je dat het ook een ontsmettende en ontstekingsremmende werking heeft? Het versnelt het genezingsproces bij (brand)wondjes. Gebruik verse lavendel om deze te mixen in balsem, crème of olie.

Volg ons ook op Instagram!