Mijn ervaring met voetfetisjisme en zalfwater

We zaten gister koffie te leuten met Kiki en Hajar van Tête-à-Tête (=leuheuk!) en op de een of andere manier kwam het onderwerp voetfetisjisme ter sprake. Niet dat wij voetenliefhebbers zijn, in tegendeel: we huiveren bij het zien van onverzorgde voeten in open schoenen en een man op slippers is voor mij een afknapper. Toch zijn er een hoop Instagram accounts voor mannen of vrouwen die hun lippen aflikken bij het zien van een paar blote voeten. Kijk maar eens naar #footfetish.

Waarom voel je voortdurend de drank om op je mobiele telefoon te kijken?

Er zijn verschillende variaties van voetfetisjisme maar meestal zijn het mannen die een bepaalde spanning ervaren bij het zien van een vrouwenvoet. Er zijn ook vrouwen die opgewonden raken van een andere vrouwenvoet, of mannen die andere mannenvoeten adoreren. Het komt zelden voor dat vrouwen geprikkeld worden door mannenvoeten. Enfin, voeten dus. Mensen met een voetfetisj kunnen opgewonden raken door het kussen van voeten, het likken aan tenen en de geur van voeten. Maar ook het gluren naar voeten zorgt voor de nodige spanning. En daar heb jij waarschijnlijk ooit mee te maken gehad. Teminste, heb jij ooit je schoenen op internet te koop aangeboden? Of op een Instagram een #fromwhereistand foto geplaats? Grote kans dat die foto door flink wat liefhebbers bekeken is.

En daarom schrijf ik dit artikel. Als fanatiek handelaar op Marktplaats heb ik heel wat schoenen verkocht en tegenwoordig zet ik alleen de schoen zelf op de foto, zonder voet. Want op foto’s van blote voeten krijg je reacties die niks met verkopen te maken hebben. Yes. Van mannen, die willen weten of je je pumps mét of zonder sok draagt. En of je nog meer foto’s van jouw voeten wil sturen.

voetfetisj

In de zomer hebben liefhebbers het overigens maar druk met al die blote voeten. Eigenlijk níet te doen. En er is geen vrouw die rekening houdt met voetenfetisjisen, ik laat er m’n Dolce & Gabbana pumps ook niet voor in de kast staan. Die ik overigens ook op Marktplaats aan de haak heb geslagen: dat is weer een ander verhaal! In het geval van mijn beeldschone en nóóit gedragen – daar let ik op – Dolce & Gabbana pumps mag ik mezelf gelukkig prijzen. Ik had namelijk een stel sjeike pumps besteld maar kreeg daar – praise the lord – gratis zalfwater bij. Moeilijk uit te leggen! Afijn, lees zelf maar even:

zalfwater

Lees ook: Tenen zijn een spiegel van de ziel.