Met jouw bedrijf de beurs op: hoe pak je dit aan?

Met het bedrijf de beurs op, hoe interessant is dat voor jouw onderneming? Het is een unieke kans om te netwerken, nieuwe partners en/of collega’s te ontmoeten en zichtbaarheid te creëren. Maar waarom ga je naar de beurs en waar moet je allemaal aan denken?

Waarom naar de beurs?

Het is interessant om de beurs op te gaan, al is het maar voor je netwerk en het werven van nieuwe klanten! Omdat een beurs meestal vakgericht is, kan jij hier de juiste doelgroep vinden. Ben je net begonnen met ondernemen, dan is dit de kans om je bekendheid te vergroten. Er lopen ook investeerders rond die opzoek zijn naar startende ondernemingen om in te investeren. Dit kan jouw onderneming een flinke boost geven. Op sommige beurzen worden ook journalisten uitgenodigd. Wanneer de media je volgt, creëer je een grotere zichtbaarheid. Daarnaast wek je vertrouwen bij potentiële werknemers en partners.

Naar welke beurs ga je

Het is belangrijk om het juiste evenement voor jouw bedrijf te selecteren. De belangrijkste
vragen die je kan stellen zijn: waar bevindt zich de doelgroep van mijn onderneming en wat
is het doel om naar de beurs te gaan voor mijn bedrijf? Als je een evenement hebt gevonden
die aansluit op je doelgroep is het belangrijk om direct te onderzoeken of er andere belangrijke projecten zijn op de dag van de beurs. Het zou jammer zijn om je doelgroep mis te lopen omdat ze niet aanwezig zijn.

Hoe kleed je de stand aan

We weten allemaal dat de uitstraling van de stand van je bedrijf er netjes uit moet zien en
tegelijkertijd functioneel hoort te zijn. Wat ga je neerzetten bij de stand, wat neem je mee
en wat regel je via een verhuurbedrijf? Heb je stoelen en tafels ter beschikking of creëer je
liever een huiskamergevoel? Bekijk van tevoren welke plek je krijgt en hoeveel ruimte je ter
beschikking hebt. Als je de plek van de stand op de beurs mag kiezen, zorg dan voor een plek
dicht bij stands of seminars in jouw vakgebied.

Heb je spullen die je moet voorzien van elektriciteit? Zorg dan voor genoeg stopcontacten. De eerste indruk van je bedrijf is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat de stand altijd netjes is. Neem ook schoonmaakdoekjes mee om eventuele koffievlekken te verwijderen! Vergeet naast het aankleden van de stand niet om een dresscode te vermelden aan het personeel. Zo zorg je voor een duidelijk geheel van het bedrijf.

Wat neem je mee naar de beurs

Er zijn een aantal producten die je niet mag vergeten wanneer je naar de beurs gaat. Zorg
dat elke medewerker een naambadge heeft zodat potentiële klanten of werknemers hem of
haar kunnen aanspreken bij naam. Dit maakt de uitstraling direct professioneler en laat zien
dat er binnen jouw onderneming niet met nummertjes wordt gewerkt. Zorg wel dat de
bedrijfsnaam prominent aanwezig is. Geef bijvoorbeeld al je werknemers wat keycords met logo, op deze manier kunnen de potentiële klanten of werknemers zien wie ze zijn en bij welk bedrijf ze actief zijn.

Zorg dat je genoeg drukwerk aanwezig hebt zodat je promotie kan maken. Visitekaartjes, flyers, brochures, banners en ga zo maar door. Wil je indruk maken op potentiële klanten? Geef ze dan een relatiegeschenk mee naar huis. Zo onthouden ze wie je bent en hebben ze meer feeling bij je bedrijf. Inspiratie nodig? Tegenwoordig zijn er veel producten die je kan laten bedrukken. De relatiegeschenken van Maxilia zijn leuk om te geven. Ze hebben diverse soorten geschenken zoals mokken, pennen of zelfs Doppers!