Met deze 5 beautyproduten schitter jij de feestdagen door

Waarom ik zo van het feestseizoen houd? Omdat je dan lekker mag uitpakken met je kleding én make-up! Als ik aan feest denk, denk ik al snel aan glitter. Meestal zijn wij (vrouwen) bang voor glitter make-up, maar waarom is dat eigenlijk zo? Zijn we bang dat we er met glinsterende oogleden uitzien als Pipo de Clown? Zijn we bang om geassocieerd te worden met Rapunzel die onderweg is naar het prinsessenfeestje van haar nichtje? Wat de reden ook mag zijn om vooral géén glitter make-up te gebruiken, het is nergens voor nodig om ‘bang’ te zijn, want glitters zijn het helemaal hot in beauty-land dit seizoen (mits je de glitters stijlvol aanbrengt uiteraard). Om ervoor te zorgen dat jij er deze feestdagen (letterlijk) schitterend uit zult zien, heb ik de leukste, glinsterendste beautyproducten speciaal voor jou uitgezocht. En daarbij komt ‘A sparkle a day, keeps the doctor away’!

1. Glamour lashes:
Deze ‘glamour lashes’ van HEMA (€5,00) zijn ideaal om tijdens de feestdagen te gebruiken. Zeker wanneer je van opvallende wimpers houdt, zijn deze nepwimpers een uitkomst. Een ander voordeel is dat je verder geen mascara en/of eyeliner meer nodig hebt. Voor een extra glamoureus en feestelijk effect kun je ervoor kiezen om je look af te maken met een subtiele smokey-eye.

2. De smokey-eye:
Steeds meer vrouwen kiezen voor een (subtiele) smokey-eye als oogmake-up en daar word ik enorm blij van. Het leuke van smokey-eyes vind ik dat je er alle kanten mee op kunt. Wanneer je naar een feestje gaat, zijn smokey-eyes perfect! Je kunt ze namelijk customizen met kleuren die goed bij je ogen en/of je outfit passen én combineren met glitters (yay!). Ikzelf houd ervan om smokey-eyes met neutrale kleuren te maken. Met het oogschaduwpallet van MAC (€39,00) heb je genoeg natuurlijke kleuren om verschillende combinaties te maken. Voor een feestelijke finishing touch maak je je smokey-eye af met de Dazzleshadow van MAC (€23,50). Plak voor een extra ‘dramatisch’ effect (zwarte) nepwimpers op en doe knalrode lippenstift op and you’re the most sexy Santa ever.

Foto via

3. Glitter eyeliner
Glitter eyeliner is ook zeker een item dat je aan je toilettas toe moet voegen én wat deze feestdagen niet mag ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om de eyeliner boven je ogen aan te zetten of om ‘m lekker ‘out of the box’ onder je ogen aan te zetten. De Heavy Metal Glitter Eyeliner van Urban Decay (€19,60) is een eyeliner die uitermate geschikt is voor beide opties. Daarnaast is de eyeliner in verschillende kleuren verkrijgbaar. Fijn!

Foto’s via en via

4. Plak steentjes en/of sterren:
Voor degenen die nóg meer van glitter houden dan ik en die echt willen uitpakken dit feestseizoen zijn er plakkende glitter steentjes en sterren. Deze kun je, voor een paar euro, bij vrijwel iedere hobbywinkel of (grote) parfumeriezaken kopen. Combineer de sterren of steentjes, voor een mooie natuurlijke look met een subtiele gouden of zilveren smokey-eye. Draag verder niet al te veel mascara en weinig eyeliner and you’re ready to shine!

Foto via

5. Glitter sproeten:
Ook voor deze look heb je plaksteentjes nodig die je, voor een paar euro, bij vrijwel iedere feestwinkel of drogisterij kunt kopen. De sleutelzin die bij deze look hoort is keep it simple. Zeker wanneer je ervoor kiest om gekleurde steentjes te gebruiken, is het belangrijk om met de rest van je make-up rustig aan te doen. Wanneer er een leuke kleur (donker)roze in de steentjes voorkomt, is het mooi om een kleur lippenstift in dezelfde kleur op te doen. Dit creëert namelijk rust in je gezicht.

Foto via