Manuka honing doet wonderen voor zwangere vrouwen of kersverse moeders

Honing is lekker maar wist je dat honing ook hele fijne gezondheidsbijkomstigheden heeft? Dan hebben we het niet over de gewone tafelhoning maar over Manuka honing, een multifunctioneel gouden goedje waar je als zwangere vrouw of kersverse moeder wel een potje (of twee) van kan gebruiken!

Bee & Flow Manuka honing uit nieuw Zeeland is net nieuw op de Nederlandse markt en staat bekend als superfood vanwege zijn antibacteriële en helende werking door het hoge MGO gehalte. Lekker en nuttig om in je keukenkastje te hebben vinden wij! Want behalve een zoete smaak aan thee of andere gerechten verlicht deze honing klachten zoals energie te kort door slapeloze nachten, een vermoeid lichaam of zelf zere tepels. Als dát geen fijn kraamcadeau is!

Manuka honing verhoogt je energieniveau

Tijdens en na een zwangerschap zal er een hoop veranderen in je leven. Wanneer je lichaam een baby maakt kost dit veel energie om nog maar niet te spreken over het grootbrengen van je kleine spruit. Om goed voor je baby te kunnen zorgen, is het een must om ook goed voor jezelf te zorgen. Neem eens een massage, ga in bad of als je snel energie nodig hebt: neem wat manuka honing. Zo kan je er meteen weer even tegenaan.

Manuka honing helpt tegen wallen

Een van de dingen waar zwangere vrouwen of kersverse moeder over mee kunnen praten, zijn de korte nachten. Al tijdens de zwangerschap slaap je slechter en het wordt niet beter als de baby eenmaal geboren is. Met liefde ga je s’nachts je bed uit om je pasgeboren baby te voeden of te troosten. Die korte nachten horen erbij maar de wallen die automatisch verschijnen, heb je liever niet. Manuka honing is een wondermiddel omdat het vocht inbrengt waardoor lijntjes en donkere kringen verminderen. Breng het aan op je huid, laat het 10 minuten intrekken en verwijder het met een tissue. Je zult het zien: we liegen niet!

Manuka honing voor een sterker lichaam

Op een jonge leeftijd zijn kinderen extra gevoelig om een verkoudheid op te lopen. Het is daarom belangrijk om een sterk immuunsysteem op te bouwen door gezond te eten. Manuka honing helpt hierbij. Het product zit boordevol belangrijke voedingsstoffen, waaronder aminozuren, vitamine B en mineralen die goed zijn voor het lichaam. Daarnaast bevordert het ook de spijsvertering, darmgezondheid en is het bewezen dat manuka honing werkzaam is tegen verkoudheidssymptomen. Het is het hoge gehalte (390) aan methylglyoxal die manuka honing zo waardevol maakt. Smeer het gerust op je brood, voeg het toe aan je thee of smoothie of neem een eetlepel honing.

Manuka honing is geneeskrachtig

Manuka honing wordt ook wel gezien als natuurlijke antibiotica, door de geneeskrachtige eigenschappen. Zo kun je er wondjes, insectenbeten, een verbrande huid en zelfs striae mee verzorgen. Door het hoge suikergehalte en de osmotische druk die de manunka honing creëert, helpt het om wondjes te helen. Door de waterstofperoxide blijft de wond op PH level waardoor de huid sneller heelt en minder snel gaat ontsteken.

Manuka honing en borstvoeding

Borstvoeding vergt veel van het lichaam en kan zorgen voor vermoeidheid en gevoelige tepels. Omdat manuka honing een helende werking heeft, kun je het gebruiken om je tepels te verzorgen. Smeer de tepels in, laat het even intrekken en verwijdern de honing na een paar minuten. Je zult merken dat je minder last hebt van een branderig gevoel.

Manuka honing als baby skincare product

De tere baby huid is erg gevoelig en vereist de juiste verzorging. Je smeert het liefst zo min mogelijk troep op de huid van je baby en manuka honing is een natuurlijk product. De antibacteriële, helende en verzorgende werking van manuka honing maakt het zeer geschikt voor de kwetsbare babyhuid. Manuka honing werkt verzachtend bij een geïrriteerde baby huid en vermindert roodheid.

manuka

Bee & Flow Manuka honing kan je hier bestellen. Om het Maori nieuw jaar te vieren, een feestdag in Nieuw Zeeland, ontvang je nu 40% korting op je bestelling met de code: MATARIKI. Bestel nu, de voorraad is beperkt.

Winnen

Ben jij ook zo benieuwd? Wij geven 2 x een potje Bee & Flow Manuka honing t.w.v. €54,95 weg. Mail ons waarom jij dit wonderlijke middel wel kan gebruiken enfait@madpacmedia.com

 

Lees ook: de beste cadeaus voor zwangere vrouwen