Lockdown: rust, meditatie en meer seks!

Wat een vreemd jaar hebben we al achter de rug. In het vroege voorjaar kregen we plotseling te maken met een pandemie. Covid-19 greep razendsnel zich heen en binnen de kortste keren waren er overal ter wereld besmettingen te vinden. Dat het virus niet gemakkelijk te onderdrukken zou zijn werd wel duidelijk. Gelukkig leken de genomen maatregelen en het heerlijke weer effectief te zijn. Gedurende de zomermaanden konden de meeste Europese landen veel strenge maatregelen versoepelen. Het najaar bracht echter slecht nieuws. Inmiddels spenderen we weer steeds meer tijd binnenshuis en het einde van deze lockdownperiode is nog niet in zicht.

Hoewel we natuurlijk allemaal de nadelen van deze tijd kunnen benoemen, zijn er ook een aantal voordelen waar we te weinig over spreken. Tijd om daar verandering in te brengen. Want ook in deze donkere tijden zijn er genoeg lichtpuntjes te vinden! Het grootste voordeel is misschien wel dat we veel minder gehaast leven. Er is minder afleiding, we reizen minder, hebben meer tijd voor onszelf en voor het hebben van seks. Ja, je hoort het goed. Zelfs het seksleven gaat er op vooruit. Of je nu een partner hebt of vrijgezel bent, tijdens de lockdownperiode zijn er genoeg hoogtepuntjes. Of het nu een totale vrijpartij is of een vibrator of andere seksspeeltjes die een handje helpen, genot mag er op elk vlak zijn.

Minder wrijving tussen jou en je partner
Binnen een relatie kan het best lastig zijn om allebei de moed er in te houden. Hoewel je natuurlijk dol bent op elkaar, kan het voor wrijving zorgen als je iedere dag 24/7 naast elkaar moet leven. Zeker als dit ook nog betekent dat beiden thuis moeten werken en ook nog eens de zorg voor eventuele kinderen moeten delen. Dan is het logisch als er soms irritaties ontstaan. Voortvloeiend uit simpelweg overweldigd zijn.

Gelukkig is wrijving tussen je partner en jou eenvoudig op te lossen door eenvoudigweg meer te praten. Bespreek de dagelijkse dingen, leg uit waar je momenteel tegenaan loopt en hoe dit precies komt. Probeer ook in huis af en toe tijd alleen te hebben. Trek je bijvoorbeeld tijdelijk even terug in de slaapkamer met een goed boek of neem een lang bad. Zo genieten jullie allebei van wat extra ruimte. Vergeet ook niet om elkaar ook nog als partners te blijven zien. Neem tijd om samen leuke dingen buitenshuis te doen. Kook voor elkaar, plan een massage of gebruik seksspeeltjes zoals een stille vibrator om jullie seksleven nieuw leven in te blazen. Er zijn genoeg mogelijkheden om het wat leuker te maken tijdens de lockdownperiode.

Beschouw het als iets positiefs
De mens is vaak heel goed in het negatieve van bepaalde situaties zien. Zeker als het zulke ingrijpende situaties zijn als nu. Het is daarom juist jouw taak om ook het positieve te ontdekken. Kijk alleen maar eens op straat en de mensen die elkaar plotseling een helpende hand toereiken. Waar we eerst allemaal meer op onszelf leefden, zien we nu dat we juist weer meer naar ouderen en kwetsbaren omkijken. Daarnaast klaagt men regelmatig hoe druk het dagelijkse leven is. Nu beschik je over de mogelijkheid om te ervaren hoe het zal zijn als het leven minder gehaast is. Bevalt het je?

Dan kun je wellicht ook kijken hoe je jouw leven blijvend kunt veranderen na de lockdownperiode. Het nieuwe coronavirus brengt niet alleen veel negatiefs met zich mee, maar leert ons ook een goede levensles. Dat gezondheid en gelukkig het allerbelangrijkste is!

Lees ook: het sacraal chakra regelt je lustgevoelens.