INTERVIEW: met Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn van SMPL natuurlijke huidverzorging

Willemijn en Liselotte zijn al een tijdje samen aan de weg aan het timmeren, ze volgden een creatief pad waarbij hun passie een belangrijke leidraad is. Ze houden beiden van een bewuste lifestyle, duurzaamheid, natuurlijke huidverzorging en ondernemen. Dit laatste is belangrijk anders zou SMPL niet bestaan.

Toevallig weet ik dat SMPL niet jullie eerste gezamelijke project is, vertel eens, wanneer zijn jullie samen begonnen met ondernemen?
“Wij zijn samen begonnen in 2014 met BeBio.nl. Een bewust lifestyle magazine waarmee we iedereen wilden inspireren met tips en tricks rondom een gezonde lifestyle. We gaven ook workshops over energie op de werkvloer en verkochten e-books. Wij wilden altijd al samen ondernemen en uiteindelijk was het moment daar door zwangerschap en verandering van banen. Door onze deodorant die we toen al hadden is het idee onstaan om een eigen huidverzorgingslijn te gaan opzetten, omdat we zelf gewoon zagen wat een effect het op je huid heeft om niet meer al die rommel op te smeren.”

Wat is de belangrijkste reden om het in de duurzame hoek te zoeken?
“Zelf merken we dat we door bewuste keuzes we ons ook beter voelen en er beter uitzien. En dan bedoel ik ook met name in wat je eet en smeert. Dit is niet alleen beter voor jezelf maar ook beter voor het milieu en daarom willen we dit met iedereen delen en verder uitzetten.”

Hoe beginnen jullie de dag?
“Wij beginnen altijd met een glas lauw water met citroen en soms ook kurkuma erin. Dit is goed om de spijsvertering op gang te brengen, maar ook voor een stralende huid. Daarna ontbijten we vaak met havermout en fruit voordat de hectiek van de dag begint met kids en werk.”

Welke stappen slaan jullie nooit over als het op huidverzorging aankomt?
“Een uitgebreide reiniging in de avond eens per week en af en toe jezelf verwennen met een gezichtsbehandeling bij een salon. Dit klinkt luxe maar het is echt goed om af en toe een dieptereiniging te krijgen van iemand anders. Dit is op de lange termijn goed voor je huid en voor de ontspanning natuurlijk. Verder masseren we ons gezicht iedere dag hard voordat we crème opbrengen en reinigen we iedere avond ons gezicht en ook na het sporten overdag. Het is belangrijk om de reiniging nooit over te slaan hoe moe je ook bent.”

reinigingscreme
Natuurlijke reinigingscrème, €15 via SMPL

Als je één ding mag noemen wat jullie het meeste irriteert over de opvattingen over duurzaam, wat is het dan?
“Dat mensen denken dat het maar een “hype” is. Terwijl het gewoon de standaard zou moeten worden.”

Willemijn in drie woorden
“Enthousiast, ondernemend en puur.”

Liselotte in drie woorden
“Vrolijk, georganiseerd en bourgondisch”

Plannen voor de toekomst?
“SMPL verder uitbreiden met kwalitatieve natuurlijke basisproducten, die dan verkrijgbaar zijn all over the world! Het liefst vanuit een leuk eigen kantoor in Amsterdam waar we ook af en toe een pop-up shop kunnen openen in samenwerking met andere mooie duurzame merken.”

Ergste struggle die jullie zijn tegengekomen tijdens het ondernemen?
“Waar we geld in moeten stoppen. We zijn een kleine onderneming en kunnen niet alles doen wat een grote onderneming kan. Je wil je merk goed neerzetten maar je moet de hele tijd keuzes maken waar je in investeert: branding, marketing, PR, de website enz. Je wil het allemaal perfect neerzetten en dan is het soms een struggle om hierin de juiste keuzes te maken met de middelen die je hebt.”

Een geheime tip als het om skincare gaat?
“Dat niks je huid zo opfrist als een gezichtsmassage. Je kunt dit zelf doen voordat je je crème opsmeert. Er staan veel filmpjes op google of in onze eigen blog over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Af en toe een bindweefselmassage is ook heel erg goed en je zult het verschil direct opmerken. Je omgeving in ieder geval! We weten niet of dit nog zo geheim is maar smeer je ook echt altijd in met een zonnebrandcrème. Oók bij bewolkt weer, óók in de herfst en winter, want je hebt altijd te maken met uv straling. Dit helpt echt tegen huidveroudering en zorg dat je kokosvet in huis hebt voor je huid en haar. Blijven smeren en smeren!”

Neem snel een kijkje op de website van SMPL!