Interview: waar hangt Yossi Eliyahoo van THE ENTOURAGE GROUP zelf het liefste uit?

Yossi Eliyahoo is creatief hospitality entrepreneur en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP. Alweer tien jaar geleden debuteerde hij in 2008 in Nederland met MOMO. Deze tent was binnen no-time de place to be voor luxepoezen. Logisch dat er in een rap tempo verschillende andere glamourzaken de deuren opende. The Butcher, Izakaya, Mr. Porter, The Duchess en Shirkhan behoren allemaal tot zijn imperium. Wij zijn benieuwd waar Yossi zelf het liefst uithangt.
Enfait interview:

1. Hoe is het om altijd in het luxe nachtleven te werken?
“Ik heb geleerd dat je in mijn vak geen concessies kunt doen en dat je altijd alles met een kritisch ook moet blijven bekijken. Van het interieur tot het team, het bestek, de service en de kwaliteit. Alles moet perfect zijn om een onvergetelijke ervaring te creëren. Door een bijzonder sterk team ben ik inmiddels in staat om bepaalde zaken meer los te kunnen laten. Een bedrijf zoals THE ENOURAGE GROUP rust niet op de schouders van één persoon, dit zou de groei alleen maar belemmeren. Voor mij is het altijd belangrijk geweest om de balans tussen werk, familie en vrienden te behouden.”

2. Is er veel veranderd de afgelopen tien jaar?
“Amsterdam is en blijft de perfecte basis. Het was destijds de sfeer, de straten, de cultuur en geschiedenis waardoor we voor deze plek hebben gekozen. Onze start liep bijna parallel aan de groei van Amsterdam. De stad is internationaler geworden en heeft potentie om nog meer te groeien. Tien jaar geleden bestudeerde ik het gedrag van de Amsterdammers en merkte op dat er ruimte was voor een high-end cosmopolitan restaurant. Zo is het concept voor MOMO geboren. Ik doe niets liever dan iets vanaf de grond af aan opzetten en dit helemaal uitwerken tot in het kleinste detail. Alles moet naadloos bij elkaar aansluiten daarin sluit ik geen compromissen.”

3. Wat is je ideale avond uit?
“Mijn favoriete stad is London, hier bruist het altijd en na een bezoek vertrek ik boordevol nieuwe inspiratie. Dus in London vind je mij wanneer ik goed uit wil pakken. De avond begint met een Dim Sum diner bij Yauatcha om vervolgens te clubben in The Box London met mijn vrouw Stephanie. Hier spenderen we de rest van de nacht want The Box is een van mijn favoriete clubs.”