Interview: Trinny Woodall over de beste versie van jezelf worden

Trinny Woodall, bekend als Britse journaliste, tv-persoonlijkheid, stylist én beauty deskundige, lanceerde in 2017 haar eigen make-up merk, Trinny London. Ik herinner me een mooie uitspraak van Trinny: ‘Geen één vrouw hoort zich uitgesloten te voelen’. Zo was het toen en zo is het nu nog steeds. Trinny London is meer dan een make-up merk. Make-up en skincare hebben niet als doel om jezelf te verstoppen achter een masker maar zijn vooral een middel om de beste versie van jezelf te zijn. En juist daarom komt Trinny London nu ook met twee huidverzorgingsproducten: de ‘Better Off’ AHA/PHA Gel Cleanser en de ‘Be Your Best’ enzyme balm cleanser.

De twee cleansers zijn onmisbaar in een huidverzorgingsritueel, want een goed gevoel begint bij een schone huid.

Hoe ben je de beautyindustrie in gerold?

“Als sinds mijn dertiende verdiep ik me enorm in skincare. Voor mij was het een persoonlijke zoektocht naar de oplossing voor mijn huidproblemen. Iets waar ik tot mijn dertigste mee kampte. Door de jaren heen, mijn werk als beautyjournalist en de vele gesprekken met dermatologen en andere specialisten, heb ik behoorlijk wat kennis vergaard. Soms wist ik zelfs meer dan experts. Skincare is een grote passie en ik ben er altijd mee bezig geweest.”

Waarom lanceer je de cleansers op dit moment?

“Al vanaf het begin wilde ik een eigen huidverzorgingslijn starten. Alleen was make-up een eerste logische stap. De cleansers kwamen daarna. Achter de schermen zijn we daar allang mee bezig. Wat niemand zich realiseert, is dat het jaren duurt om de juiste formules te vinden. Inmiddels is Trinny London een bekende naam in beautyland en is er genoeg tijd geweest om de cleansers achter de schermen tot in perfectie te ontwikkelen. Daarom is nu het juiste moment.”

trinny cleanser

Hoe belangrijk is het om de huid dagelijks, zowel ’s ochtends en s avonds, te reinigen?

“Reiniging van de huid is misschien wel de meest belangrijke stap in een beautyroutine. Zo blijft de huid mooi, ook zonder make-up. Een goed gereinigde huid straalt, blijft gehydrateerd en de kans op onzuiverheden, verstopte poriën en puistjes is kleiner. De huid optimaal verzorgen is de beste anti-aging methode die er is. Vergeet je de huid regelmatig te reinigen? Dan kan deze er doffer, vetter of onrustiger uit gaan zien. Zelfs als je een mooie huid hebt, kan dit veranderen na bijvoorbeeld de overgang. Dan merk je opeens dat er veel vlekjes, rimpeltjes of onzuiverheden verschijnen. Voorkomen is beter dan genezen.”

En toch doen veel Nederlandse vrouwen het niet! Of er moet een aanleiding voor zijn, zoals zichtbare huidproblemen. Hoe zou je deze vrouwen tóch kunnen motiveren?

“Wat is er mis met goed voor jezelf zorgen? Selfcare is belangrijk en daar hoef je je niet voor te schamen. Veel Nederlandse vrouwen zijn nuchter, hebben het druk en vinden veel tijd – of geld- aan het uiterlijk besteden onzin. Terwijl het juist iets moois is om te investeren in jezelf. Dat is toch precies wat je als moeder aan je dochter mee wilt geven? Dat ze goed voor zichzelf mogen zorgen! De wereld veranderd, de beautyproducten verbeteren en daar mag je van profiteren. Gun het jezelf.”

Mag je de cleansers gebruiken als je een droge, gevoelige of juist vette huid hebt?

“Welke reiniging je gebruikt en hoevaak je de huid reinigt, ligt aan je huidtype. De Trinny London cleansers zijn geschikt voor bijna alle huidtypen, behalve als je allergisch bent voor bepaalde stofjes, dan zijn hypoallergene producten geschikter. Hypoallergeen betekent een lage kans op een allergische reactie, alleen is nergens vastgelegd welke ingrediënten een product niet mag bevatten om hyopallergeen te heten. Een blik op de ingrediëntenlijst werpen is altijd verstandig! En test het product eerst op een klein oppervlak.”

Wat is het effect van het masseren van de huid tijdens het reinigen?

“Een gezichtsmassage zorgt voor een mooie glow. De massage stimuleert de bloedsomloop, waardoor je huid gaat stralen en je er jonger en frisser uit gaat zien. Daarnaast zorgt een gezichtsmassage ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Door bepaalde technieken te gebruiken, stimuleer je de bloedsomloop en zuurstofcirculatie en versterk je de spieren in je gezicht, dit is gunstig want zo behoud je een strakkere kaaklijn!”

De producten zijn verkrijgbaar via Trinny London

Lees ook: deze yoga mat cleaner van Kinfill zorgt voor een schone mat.